Η περιοδία του Άγγελου Τσιγκρή στα Καλάβρυτα

Συνάντηση με φίλους του Καλαβρυτινούς και Κλειτολευκάσιους με τους οποίους τον συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί, είχε την Κυριακή στα Καλάβρυτα ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υποψήφος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα Καλαβρυτοχώρια, η εγκατάλειψή τους από τους νέους ανθρώπους, η αποψίλωσή τους από υπηρεσίες και η απομόνωσή τους από την υπόλοιπη Αχαϊα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιγκρής τόνισε ότι είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή τα Καλαβρυτοχώρια να ζουν στο φάσμα της απομόνωσης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα να δοθούν κίνητρα ώστε οι κάτοικοι να μείνουν στον τόπο τους, κίνητρα για να αναπτύξουν την περιοχή τους και να σταματήσει η αποψίλωση της ορεινής Αχαϊας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιγκρής αναφερόμενος στο γεγονός ότι πολλά από τα Καλαβρυτοχώρια είναι αποκομμένα από την υπόλοιπη Αχαϊα λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του οδικού δικτύου αλλά και της έλλειψης υπηρεσιών "δεν είναι δυνατόν πολλά χωριά της Αχαϊας να είναι πιο κοντά στην Τρίπολη από ό,τι στην Πάτρα".

Και συνέχισε ο κ. Τσιγκρής: "Είναι υποχρέωση κάθε βουλευτή, κάθε ανθρώπου που νοιάζεται για τον τόπο του, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, να απαιτήσει να δοθούν κίνητρα στα Καλαβρυτοχώρια, κίνητρα στην ορεινή Αχαϊα.

Κίνητρα για τους κτηνοτρόφους, για τους παραγωγούς, αλλά και για τους νέους ανθρώπους και βεβαίως για τον τουρισμό σε αυτή την τόσο προικισμένη περιοχή του νομού, με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία.

Πρέπει όμως και να δούμε με απόλυτη σοβαρότητα το πρόβλημα της αποψίλωσης της περιοχής από υπηρεσίες. Από τις υγειονομικές, που είναι οι πιο σημαντικές καθώς αφορούν την ζωή των πολιτών και την υγεία τους, μέχρι τις ΔΟΥ και τα ΕΛΤΑ.

Θα χτυπήσω γερά τη γροθιά στο τραπέζι όπου χρειάζεται για να ακουστεί η φωνή της ορεινής Αχαϊας. Για να σταματήσει η αδιαφορία και η εγκατάλειψη, για να χτίσουμε ένα νέο αύριο για όλο τον νομό. Για να έρθει η ισόρροπη ανάπτυξη της Αχαϊας και να δοθούν παντού οι ίδιες δυνατότητες.

Δεσμεύομαι ότι θα έχετε ένα δικό σας άνθρωπο στο Κοινοβούλιο για να μεταφέρει με δύναμη και επιμονή την φωνή σας", κατέληξε ο κ. Τσιγκρής.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
18 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.