Επιστημονική ημερίδα για τα συμπληρώματα διατροφής και τα λειτουργικά τρόφιμα από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) στο πλαίσιο του έργου «Καινοτόμος Βιοτεχνολογική Παραγωγή Αντιοξειδωτικών Προϊόντων Φυτικής προέλευσης από Μικροβιακά Εργοστάσια, και Αιθέρια Έλαια από αυτοφυή φυτά Ελληνικής Χλωρίδας, για τη Δημιουργία Νέων Ποιοτικών Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων και Διατροφικών Συμπληρωμάτων» που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΤΖΑΚΙ τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΙΝ.Α.Δ.Ε. και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Ζαΐμης Φωκίων ο οποίος τόνισε πως το έργο ΑNTIOX-PLUS συνεισφέρει στη παραγωγή αποτελεσμάτων, τα οποία θα δώσουν ώθηση σε ένα τμήμα της ελληνικής οικονομίας, και ιδιαίτερα σε αυτό που σχετίζεται με την δημιουργία λειτουργικών και καινοφανών τροφίμων. Την ημερίδα χαιρέτισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Καρβέλης Γιάννης ο οποίος συνεχάρη τους φορείς για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση και την παραγωγή του καινοτόμου αυτού προϊόντος στην αγορά. Τόνισε τη σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας σε συνδυασμό με ένα υγιεινό και ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.

Η Καθ. κα Πάτρα Βεζυράκη, Συντονίστρια και Επιστημονικώς Υπεύθυνη του έργου από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Καθ. κ. Τραντάς Εμμανουήλ από το Γεωπονικό Τμήμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η κα Βοντζαλίδου Αργυρώ, Υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης στην εταιρεία SYMBEEOSIS που αποτελούν τρείς από τους εφτά συνολικά εμπλεκόμενους φορείς ανέλυσαν διεξοδικά τους στόχους, τα ερευνητικά ευρήματα, τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου ANTIOXPLUS καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πουλάς, Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλυσε από πλευράς του τη σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής και τη διαφορά τους από τα λειτουργικά τρόφιμα.

Το μέλι και το ελαιόλαδο αποτελούν τα δυο προϊόντα της ελληνικής γεωργίας που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε συνδυασμό με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων από τα φυτά ρίγανη, φασκόμηλο και κρίταμο. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δυο διατροφικά υψηλής ποιότητας υγειοπροστατευτικά συμπληρώματα από προϊόντα αρχικά φυτικής προέλευσης. Στην παραγωγή των δυο αυτών καινοφανών προϊόντων/σκευασμάτων που θα παραχθούν μέσω καινοτόμων διεργασιών βιοτεχνολογίας συνεργάζονται 4 ερευνητικοί και 3 ιδιωτικοί φορείς , μεταξύ των οποίων το εργαστήριο Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αποτελεί το συντονιστή του έργου, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το εργαστήριο Βιολογικών και Βιοτεχνολογικών εφαρμογών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, οι εταιρείες Symbeeosis, Stratis και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας(ΙΝ.Α.Δ.Ε).

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πομώνης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com