ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - Συνάντηση Κατσιφάρα με τους εθελοντές πυροσβέστες

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρη Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η χρηματοδότηση που έχουν από το κράτος, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδίως κατά την αντιπυρική περίοδο, είναι σχεδόν μηδαμινή, με αποτέλεσμα να στηρίζονται αποκλειστικά σε χορηγίες και να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για τον εξοπλισμό τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Παράλληλα, σημείωσαν πως οι εθελοντές είναι ενταγμένοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, επισήμως, έχουν πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, αφού έχουν δώσει εξετάσεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι εθελοντική οργάνωση, ενώ σκοπός καθιέρωσης του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη είναι η ενίσχυση της υπαρχούσης πυροπροστασίας με την εθελουσία συμμετοχή των πολιτών και η αντιμετώπιση των αναγκών πυροπροστασίας στην Επικράτεια.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας από την πλευρά του τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό τους και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης αυτών για την κάλυψη της ασφάλειας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αφού «προσφέρουν προστασία και διασφαλίζουν τις ζωές των πολιτών και την περιουσία τους από τους κινδύνους που καθημερινά εμφανίζουνται, φωτιές, πλημμύρες και άλλες θεομηνίες», ενώ εξήρε την προσφορά τους.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.