ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Στόχος η αύξηση του Προσκυνηματικού Τουρισμού από τη Ρωσία

Στη Διάσκεψη που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, με θέμα τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει στους στρατηγικούς της στόχους την αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού, ιδίως από τη ρώσικη αγορά, στην περιοχή μας, με επίκεντρο, κυρίως, τον Απόστολο Ανδρέα, τον Πρωτόκλητο Άγιο και Πολιούχο της Πάτρας.

Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά, στη συστηματική συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εκθέσεις τουριστικής προβολής που οργανώνονται στην Μόσχα και την Αγ. Πετρούπολη, στη διατήρηση στενών δεσμών φιλίας σε θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς και στο γεγονός πως μικτές αποστολές έχουν δραστηριοποιηθεί από και προς την Ρωσία.

Όσον αφορά τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα έκανε μια ιστορική αναδρομή, αλλά και εκτενή αναφορά στα όσα πολύτιμα φυλάσσονται στο Ναό, όπως στην Τίμια Κάρα, στο Σταυρό, στον μαρμάρινο Τάφο του Αποστόλου, στο «Πηγάδι του Αγίου Ανδρέα», την πηγή δίπλα στην οποία δίδασκε ο Άγιος και αναβλύζει Αγιασμό.

«Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη επισκέπτονται την Πάτρα για να δουν και να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα. Χαρακτηριστικό της δυναμικής του Σταυρού είναι το γεγονός πως το Χ από το σχήμα του, είναι το σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας το οποίο έχει τον Απόστολο Ανδρέα προστάτη του. Το 2013 μετά από στενή συνεργασία των Εκκλησιών Ελλάδας και Ρωσίας, στήνεται ένας τεράστιο μηχανισμός, ώστε ο Σταυρός του Αποστόλου να μεταφερθεί σε τρεις χώρες, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 1025 χρόνια από την Βάπτιση των Ρώς. Από τις 11 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα φεύγει με κάθε επισημότητα και τιμές από την Πάτρα, για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία» σημείωσε ο Γ. Αγγελόπουλος.

«Ήταν συγκινητικές στιγμές από το τεράστιο πλήθος προσκυνητών (πάνω από 3.000.000) που συνόδευσε το ταξίδι του Σταυρού, αποδεικνύοντας το βαθύ θρησκευτικό σύνδεσμο των χωρών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαριστώντας παράλληλα, το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για τη διάθεση του οπτικοακουστικού υλικού που έχει δημιουργηθεί από το «ταξίδι» του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.