Περιφέρεια - Στη διάθεση των πολιτών και των επιχειρήσεων ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης

Στη διάθεση των πολιτών και των επιχειρήσεων βρίσκεται ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Γιώργος Φαλτσέτος, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται για καταγγελίες σχετικά με θέματα κακοδιοίκησης.

Το γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, ο οποίος και εξελέγη μετά από μυστική ψηφοφορία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, βάσει του ισχύοντος Νόμου, βρίσκεται στο κτίριο της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr), η σχετική φόρμα – αναφορά για καταγγελίες, την οποία μπορούν να συμπληρώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και να την απευθύνουν σχετικά στον Περιφερειακό Συμπαραστάτη.

Να υπενθυμίσουμε πως στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι:

Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής. Ελλάδας.

Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.

Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.

Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της Περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.


 

Στοιχεία επικοινωνίας

Το γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη βρίσκεται στο κτίριο της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 (και Αμερικής, 2ος όροφος), ΤΚ. 26441, Πάτρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2613 613 527, 2613613512 και Email: symp.politi@pde.gov.gr


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
16 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.