ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μέσα στο Φθινόπωρο η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το Φυσικό Αέριο

Η πορεία υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ΤΕΕ (τμήματα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας) και την ΔΕΠΑ Α.Ε. βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Π.Δ.Ε» που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών της Ομάδας Εργασίας που έχουν συστήσει τα δύο τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η οποία έχει επιφορτιστεί με τη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση των ενεργειακών καταναλώσεων για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και την προκαταρκτική τεκμηρίωση για την μελέτη κόστους οφέλους για τη δημιουργία των συστημάτων τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος ώστε η ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης να προχωρήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής σημείωσε πως «αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία με την ανάπτυξη εγκαταστάσεων στη Δυτική Ελλάδα, σε μία περίοδο όπου η ανάσχεση της ύφεσης και η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα».

«Έχουμε έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο: Την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την έλευση του φυσικού αερίου ώστε να θέσουμε την Περιφέρειά μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καρπέτας.

Στη συνεδρίαση εκτός των κ. Υφαντή και κ. Καρπέτα συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής και Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Ρόκος, οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ Α.Ε. Γιώργος Κωστόπουλος, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, Γεώργιος Αλεξανδρής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.