Περιφέρεια: Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στην Αχαΐα

Η μεταφορά των μαθητών και η ενίσχυση των υποδομών με την κατασκευή οκτώ σχολείων συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας.

Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, η μεταφορά των μαθητών έχει ομαλοποιηθεί και για πρώτη φορά εκτελούνται κανονικά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα δρομολόγια με τα λεωφορεία και τα ταξί και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

«Η Περιφέρεια εγκαίρως ξεκίνησε τον διεθνή διαγωνισμό, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε και τη νέα σχολική χρονιά τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως κάποια καινούργια δρομολόγια που αναμένεται να αποσταλούν το επόμενο χρονικό διάστημα από τις διευθύνσεις των σχολείων, άμεσα θα γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία βάσει της νομοθεσίας και θα ξεκινήσουν και αυτά.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της σχολικής στέγης με τον Περιφερειάρχη να κάνει αναφορά στα 8 (οκτώ) σχολικά συγκροτήματα που κατασκευάζονται ή ήδη έχουν παραδοθεί προς χρήση στην Π.Ε. Αχαΐας και εκτελούνται είτε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είτε από τους δικαιούχους Δήμους.

«Η Περιφερειακή Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πόρων ώστε να αναβαθμιστεί η Παιδεία και οι μαθητές να βρίσκουν στέγη για να κάνουν τα μαθήματά τους κάτω από καλύτερες συνθήκες. Θέλουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα με τις καλύτερες υποδομές, ώστε να έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να λάβουν τις περισσότερες δυνατές γνώσεις και την σωστότερη Παιδεία» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.

Συγκεκριμένα, τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή της Αχαΐας για τη σχολική στέγη είναι τα ακόλουθα:

 1. Λύκειο Δεμενίκων – Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις (προϋπολογισμού 2.313.013,77 ευρώ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ


 

 1. Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας - Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις (προϋπολογισμού 2.600.532,4 ευρώ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ


 

 1. Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων (προϋπολογισμού 2.281.613,69 ευρώ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ


 

 1. Ανέγερση Νέου Σχολικού Συγκροτήματος – 1o Δημοτικό Σχολειό Κάτω Αχαΐας Δήμου Δυτικής Αχαΐας (προϋπολογισμού 2.408.591,4 ευρώ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ


 

 1. Ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ερυμάνθειας (προϋπολογισμού 3.973.765,74 ευρώ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ


 

 1. Κατασκευή 16ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (προϋπολογισμού 3.086.557,74 ευρώ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ


 

 1. Ανέγερση Διώροφου Σχολικού Κτιρίου Με Τμήμα Υπόγειου – Γυμνάσιο Λουσικών (προϋπολογισμού 1.904.611,24 ευρώ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ


 

 1. Ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος – Δημοτικό Σχολείο Λάππα (προϋπολογισμού 1.494.985,46 ευρώ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ

Επιπλέον, εκτελείται η Επισκευή – Αναβάθμιση Γυμνασίου Λάππα (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ).

Στη σύσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος και ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας Ηλίας Κρηνίδης.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.