Περιφέρεια - Επιστολή στον Γ. Σταθάκη για παράταση της προθεσμίας στον επενδυτικό νόμο

 Την παράταση της προθεσμίας υποβολής έγκρισης/σύμβασης μακροπρόθεσμου δανείου, για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου 3908/2011, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά πως εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας, αρκετές από τις επιχειρήσεις δεν έχουν καταφέρει να προσκομίσουν εγκρίσεις των δανειακών συμβάσεων έγγραφα με κίνδυνο απένταξης από τον επενδυτικό νόμο μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη στον Υπουργό έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, του οποίου διατάξεις τροποποιήθηκαν με τον Ν4242/2014 και τον Ν4301/2014 και ειδικότερα αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ενταγμένων σε αυτόν επιχειρήσεων, στο χρηματοδοτικό πλάνο των οποίων προβλέπεται η χρήση μακροπρόθεσμου δανείου, οι τελευταίες οφείλουν μέχρι 31/03/2015 να προσκομίσουν σύμβαση/έγκριση δανείου από τραπεζικό ίδρυμα.

Δεδομένης της διαπιστωμένης δυσκολίας του τραπεζικού συστήματος να χορηγήσει ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, αρκετές από τις υπαχθείσες επιχειρήσεις δεν έχουν προσκομίσει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα έγγραφα, με κίνδυνο μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας να κινδυνεύουν με απένταξη από τον αναπτυξιακό νόμο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες μια τέτοιας κατάληξης θα παρακαλούσαμε να εξετάσατε την δυνατότητα να δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας (31/03/2015)».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.