Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας και Πανεπιστήμιο Πατρών ενώνουν τις δυνάμεις για το 2ο Patras IQ

Στενότερη συνεργασία και υποστήριξη ώστε να καταφέρει να καθιερωθεί ως έκθεση εθνικού επιπέδου το Patras IQ, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογίας, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και τον Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Δημοσθένης Πολύζος.

Τονίστηκε η σημασία διοργάνωσης της συγκεκριμένης έκθεσης Μεταφορά Τεχνογνωσίας (Patras IQ) που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή το ερευνητικό δυναμικό τόσο του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και των Ερευνητικών Ινστιτούτων με τον επιχειρηματικό, παραγωγικό και επενδυτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του εθνικού πόλου Καινοτομίας αποφασίστηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στηρίξει ενεργά τη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος «είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η προσπάθεια για εμάς, αφού και το δυναμικό της Δυτικής Ελλάδας για καινοτομία και έρευνα είναι υψηλό».

«Έχουμε κάνει ήδη μια μεγάλη προετοιμασία στηρίζοντας τη δημιουργία Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποτυπώνει και αναδεικνύει συγκεκριμένους τομείς της Περιφερειακής οικονομίας, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική και αριστεία με έμφαση στη σύνδεση καινοτομίας, έρευνας και επιχειρηματικότητας» συμπλήρωσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Επιδίωξη όλων είναι η Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης των Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα και η έκθεση να μετατραπεί στο προσεχές μέλλον σε διεθνές αναπτυξιακό γεγονός.  

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.