ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αύριο η ενημερωτική ημερίδα για τη μεταφορά των μαθητών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μεταφορά μαθητών – δικαιώματα μαθητών – προβλήματα ΚΥΑ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Παρούσα στην ημερίδα, η οποία θα κάνει και εισήγηση, θα είναι η Νίκη Μπαφέ, Ειδική Επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη με θέμα: «Μεταφορές μαθητών: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη», καθώς και ο υπεύθυνος καθηγητής Ιωάννης Γαροφαλάκης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», ο οποίος θα παρουσιάσει πιλοτική πλατφόρμα που εφαρμόζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τη συγκρότηση των δρομολογίων των μαθητών.

«Η μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειάς μας αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που ανταποκρίνεται στο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, και κυρίως του κάθε παιδιού, για ισονομία και ίσες ευκαιρίες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του έργου αυτού στον τομέα που την αφορά, με ευθύνη και πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς, ιδίως με τις αποστάσεις μεταξύ σχολικής μονάδας και οικίας πρέπει να εξαλειφθούν. Ήδη η Περιφέρεια έχει στείλει σχετική επιστολή προς το Υπουργείο με προτάσεις. Στόχος της ημερίδας είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα, θα παραστούν και θα χαιρετήσουν την εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο του Περιφερειάρχη 2613613501 - 504.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.