ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - Άνοιγμα στην αγορά της Ρωσίας για προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό

Στο Συνέδριο «Οι προορισμοί του θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος της Ρωσίας και της Ελλάδας» που διεξήχθη στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, συμμετείχε ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Μπράμος Παναγιώτης, με στόχο την αξιοποίηση του έντονου θρησκευτικού στοιχείου και της πληθώρας των προσκυνημάτων που υπάρχουν στην Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας για την προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία.

Στόχος του Συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, ήταν να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες, τις βασικές τάσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στη Ρωσία και στην Ελλάδα, καθώς και η παρουσίαση προορισμών θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος των δύο χωρών

«Ο θρησκευτικός τουρισμός συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα. Η Περιφέρειά μας έχει πνευματική παράδοση αιώνων, διαθέτει 6 ιερές μητροπόλεις και πληθώρα ναών, μοναστηριών και προσκυνημάτων, που συχνά βρίσκονται σε τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλους» ανέφερε ο κ. Μπράμος και συμπλήρωσε «Για εμάς ο προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα για τη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Από την άλλη, με το λαό της Ρωσίας υπάρχουν στενοί θρησκευτικοί και πνευματικοί δεσμοί, και αποτελεί μία από τις βασικές αγορές στόχους μας.».

Το Συνέδριο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και από ρωσικής και από ελληνικής πλευράς και συμμετείχαν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Γιαριλόβα, ο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης, έλληνες και ρώσους αξιωματούχους, εκπροσώπους Περιφερειών και εκπροσώπους επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.