Παρέμβαση στην βουλή για το Α.Τ.Κλειτορίας (video)

«Εκτιμώ ότι για λόγους τακτικής σήμερα απέφυγε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά από το επίσημο βήμα της Βουλής για την μη κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων (Β΄Πατρών, Ακράτας, Κλειτορίας και Τροχαίας Αιγίου)»

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση των υπηρεσιών ασφαλείας στο Νομό Αχαΐας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Νίκος Νικολόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του, τόσο  με το σενάριο της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων της πόλεως των Πατρών -από πέντε σε δύο- όσο  και για την κατάργηση του Τμήματος  της Τροχαίας Αιγίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας αλλά και την συγχώνευση του Α.Τ. Κλειτορίας με αυτό των Καλαβρύτων».

Εγκαλώντας τον παριστάμενο αρμόδιο Υπουργό Ν. Τόσκα του είπε:

Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες, και η  περιφέρεια  μας βρίσκεται στο έλεος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών και ασφαλώς η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας.

Εάν επιμένετε στο δήθεν σχέδιο αναδιάρθρωσης, τότε πρέπει να ακουσθεί εδώ στη Βουλή και να γραφεί στα πρακτικά, ότι  ένα τέτοιο σχέδιο θα αλλάξει προς το χειρότερο  την αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του νομού, αλλά και στην Δυτική Ελλάδα».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας ζήτησε : «να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα η ΕΛΑΣ προκειμένου να νιώσει και πάλι ασφαλής ο Έλληνας πολίτης και άμεσα να ακυρωθεί το σχεδιαζόμενο λουκετάρισμα των αστυνομικών τμημάτων και οριστικά και αμετάκλητα να μπει στο αρχείο κάθε παρόμοια εισήγηση, που οδηγεί στα ύψη την ανασφάλεια των πολιτών. ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις…»

Ο Υπουργός αν και προκλήθηκε αρκετές φορές κατά την συζήτηση απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση και περιορίστηκε στο να δεσμευθεί ότι επανεξετάζει το ζήτημα και θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα επιχειρήματα που έθεσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος

Νίκος Νικολόπουλος: «Ελπίζω να μην αυτοδιαψευσθούν»

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.