Παρέμβαση Κατσιφάρα στον πρόεδρο του Ε.Λ.Γ.Α

Την άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας και την έγκαιρη αποζημίωση τους, ζητά από τον Βασίλειο Έξαρχο, πρόεδρο του ΕΛΓΑ Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας Όπως τονίζει ο κ. Κατσιφάρας στην πρώτη του επιστολή, την Κυριακή 8 Ιουνίου, η ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αλλά και της Αμαλιάδας επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές σε αμπέλια, ελιές, κηπευτικά και στην παραγωγή σταφίδας, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο ακόμη και για ολική καταστροφή της σταφίδας σε ορισμένες περιοχές.Παράλληλα, ανυπολόγιστες φαίνεται πως είναι οι ζημιές και στα ελαιόδεντρα, αφού βρίσκονταν στο σημείο όπου αμέσως μετά την ανθοφορία, άρχιζε να «δένει» ο καρπός, ενώ ο Περιφερειάρχης αναφέρεται και στις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες και από τον περονόσπορο.Ανάλογη παρέμβαση με επιστολή έκανε στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων και τον κ. Έξαρχο, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, και ιδίως για τις περιοχές Μιχόι και Βελιτσές, οι οποίες επλήγησαν και αυτές την περασμένη Πέμπτη από ισχυρή χαλαζόπτωση.«Αντιλαμβάνεστε ότι η άμεση καταγραφή των ζημιών και κυρίως η έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών είναι ζήτημα για τους ίδιους αλλά και όλους μας και για αυτό κρίνουμε αναγκαία να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τον ΕΛΓΑ, να γίνει η άμεση καταγραφή από τα κλιμάκια ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες και να γίνει εγκαίρως η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

 

Και η επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλειο Έξαρχο έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

για μια ακόμη φορά απευθύνομαι σε εσάς για το επείγον και ταυτόχρονα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, μετά την πρόσφατη καταστροφική χαλαζόπτωση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η παραγωγή και οι καλλιέργειες των αγροτών.

Αντιλαμβάνεστε πως οι πληγέντες αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς σημειώθηκε εκτεταμένη καταστροφή για μία ακόμη φορά στην παραγωγή τους και άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει η αποζημίωσή τους.

Την περασμένη Πέμπτη 12 Ιουνίου οι περιοχές Μιχόι και Βελιτσές της Αχαΐας επλήγησαν από έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημιές αμπέλια, ελιές, κηπευτικά, καθώς και η παραγωγή σταφίδας.

Κύριε Πρόεδρε,

θα πρέπει άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακουφιστούν οι παραγωγοί και συγκεκριμένα:

- να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών από τα ειδικά κλιμάκια του ΕΛΓΑ ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο και σε τι μέγεθος έχουν υποστεί ζημιές οι καλλιέργειες.

- και να γίνει εγκαίρως η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, δίχως καθυστερήσεις.

Με εκτίμηση,

Απόστολος Κατσιφάρας,

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.