Παρέμβαση του Γρ. Αλεξόπουλου στον Υπουργό Παιδείας για δωρεάν στέγαση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα επιτροπή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου σχετικά με το ζήτημα της δωρεάν στέγασης στην Εστία του Ιδρύματος.

Άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης και αφού μίλησε με τους φοιτητές για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, επικοινώνησε με την Πρύτανιν του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και τον διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας του ΑΕΙ, Γιώργο Αθανασόπουλο και στη συνέχεια με επιστολή του παρενέβη στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με το θέμα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αλεξόπουλος, η Φοιτητική Εστία μετά το σεισμό του 2008 έχασε από τη δυναμικότητά της 279 μονόκλινα δωμάτια, χωρίς δυστυχώς έξι χρόνια τώρα η Πολιτεία να φροντίσει ώστε να αναπληρωθεί αυτό το στεγαστικό κενό.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουμε φτάσει για τη φετινή χρονιά στο σημείο από τις 310 αιτήσεις των αιτούντων φοιτητών για εισδοχή στην Φοιτητική Εστία, να έχουν ικανοποιηθεί μόνο οι 23 και να υπάρχει δέσμευση μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, να ενοικιαστεί ξενοδοχείο για την στέγαση επιπλέον 100 φοιτητών.

Παρ’ όλα αυτά 180 περίπου φοιτητές ,που προέρχονται επί το πλείστον από οικογένειες ανέργων, ή από οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα, να μείνουν άστεγοι και με μεγάλα προβλήματα για την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους.

«Κύριε Υπουργέ, είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε την μεγάλη ανάγκη επίλυσης του μείζονος αυτού ζητήματος, τόσο μεσοπρόθεσμα με την κατασκευή κτιρίων της εστίας τουλάχιστον με βάση την προηγούμενη του σεισμού δυναμικότητα , όσο και βραχυπρόθεσμα με την άμεση έγκριση της ενοικίασης επιπλέον δωματίων για την στέγαση των υπολοίπων 180 δικαιούχων φοιτητών» σημειώνει ο κ. Αλεξόπουλος και καταλήγει: «Η σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, επιβάλλει από όλους μας την ευαισθητοποίηση μας για την άμεση επίλυση παρομοίων ζητημάτων που πλήττουν τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα τους νέους μας».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.