Η παράταξη ''ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'' ζητά την αναθεώρηση του Πίνακα ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Η ΡΑΠ - ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ έχει εξηγήσει αναλυτικά γιατί δεν υπερψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Η κύρια αιτία ήταν η άδικη ρύθμιση που επιβάρυνε στον ίδιο βαθμό διαφορετικές περιοχές της πόλης, όπου οι προσφερόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες από το Δήμο δεν είναι του ίδιου επιπέδου αλλά και οι κατά τεκμήριο εισοδηματικές δυνατότητες των πολιτών είναι πολύ διαφορετικές.

 

Η ΡΑΠ - ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ πρότεινε από την πρώτη στιγμή τρόπο διαφορετικής αντιμετώπισης, ο οποίος θα ήταν πολύ δικαιότερος και προσκόμισε όσα στοιχεία διέθετε ώστε να εξασφαλίζεται η νομική κάλυψη σε μια τέτοια απόφαση. Η δημοτική αρχή ζήτησε γνωμάτευση από τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου, με την οποία επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός μας ότι υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστούν μέχρι 7 διαφορετικοί συντελεστές (2 για οικίες και 5 για λοιπούς στεγασμένους χώρους) ανά δημοτική και τοπική κοινότητα και όχι για το σύνολο της πόλης. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ μεγαλύτερη κλιμάκωση των συντελεστών, αποφεύγοντας έτσι την ισοπεδωτική αντιμετώπιση των διαφορετικών περιοχών.

 

Για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ζητάμε την αναθεώρηση του Πίνακα ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.