Παραδοση Ιερού Λειψάνου Αγίου Χαραλάμπους εις Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Την Τετάρτη 7η Οκτωβρίου 2015 με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα παραδόθηκε το τίμιο λείψανο της αριστερής χειρός του Αγίου Χαραλάμπους από τον Περιφερειακό Διοικητή της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγό κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, στόν Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Ιερώνυμο Κάρμα. Παρόντες ήσαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έλαβαν μέρος στην επιτυχή έκβαση της υποθέσεως που αφορούσε την πρόσφατη κλοπή του Ιερού Λειψάνου από ομάδα Ρουμάνων επισκεπτών,δηλαδή : ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σεϊντής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαῒας, ο κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ο κ. Χρήστος  Κουτσουπιάς Αστυνόμος Β΄, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος   Καλαβρύτων, κ. Απόστολος Μαρτζάκλης  Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Πατρών και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εκπροσώπησαν ο Πανοσιολογιώτατος. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου Αιδεσιμολογιότατος. Πρωτοπρεσβύτερος. π. Χρήστος Τσάκαλος ενώ παρευρέθησαν και Ιερείς της περιοχής των Καλαβρύτων. 

Το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής εν πομπή στο Καθολικό, όπου εψάλη δέηση και ακολούθως ο Καθηγούμενος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε πολύ θερμά τους παρευρισκομένους γιά την καταλυτική συμβολή τους στην ανεύρεση του Ιερού Λειψάνου και την σύλληψη των δραστών και ευχήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος να δίδει την ευλογία και την χάρη του και να συμβάλει στην επιτυχία του σημαντικού έργου που επιτελούν στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο προσωπικός τους προστάτης. 

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ιωακείμ, μετέφερε στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. την ευγνωμοσύνη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμβροσίου, ενώ ο Στρατηγός κ. Ανδρικόπουλος στην σύντομη αντιφώνησή του εξέφρασε την προσωπική του συγκίνηση αλλά καί χαρά δια την ανεύρεση του Ιερού Λειψάνου, υπογραμμίζοντας ότι η χάρη του Αγίου είναι εκείνη που οδήγησε σε αυτή την επιτυχία.  

phghamen.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.