Πάγωμα Δημοτικών τελών, για δεύτερη συνεχή χρονιά !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.Πάγωμα των Δημοτικών τελών, για δεύτερη, συνεχή, χρονιά και υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότησή τους από το Ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή του (Παρασκευή, 31-10-2014) πολύωρη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων.

Ειδικότερα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των δημοτών και κατοίκων των Καλαβρύτων που πλήττονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τα συνεχή «χαράτσια», το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, αποφάσισε να παγώσουν και να μην αναπροσαρμοστούν τα κάθε είδους δημοτικά τέλη (καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης, άρδευσης, βοσκής κ.λ.π) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα τέλη κοιμητηρίου στις δημοτικές ενότητες Κλειτορίας, Αροανίας και Παϊων, εξισώνονται, με όσα ισχύουν για τα χωριά της Δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, τα οποία και αυτά, δεν αναπροσαρμόζονται.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, συζήτησε το θέμα, που επανέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μετά και από αίτημα του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Κατσικόπουλου, σχετικά με το Ελληνογεμανικό ή Γερμανοελληνικό Ταμείο για το Μέλλον και την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Δήμου Καλαβρύτων σ’ αυτό και με τη συνέχιση της συμμετοχής του Δήμου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV)

 

Για το θέμα αυτό, είχε, ήδη, ληφθεί και η υπ’αριθμόν 255/25-7-2014 απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία είχε αποφασισθεί ότι:

  1. Υπό τον απαράβατο, σαφή, ρητό και κατηγορηματικό όρο, ότι, δεν παραιτούμαστε, σε καμμιά περίπτωση, από τη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων, ούτε τις απεμπολούμε, ούτε τις συμψηφίζουμε με τις όποιες χρηματοδοτήσεις από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, αλλά, συνεχίζουμε να τις διεκδικούμε, δυναμικότερα και ανυποχώρητα και παρά και ανεξάρτητα από τυχόν χρηματοδοτήσεις που θα λάβουμε από το Ταμείο αυτό.

  2. Αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία των Προέδρων της Ελληνικής και Γερμανικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια και Γιόαχιμ Γκάουκ, για την ίδρυση και λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

  3. Να υποβάλλει, ο Δήμος Καλαβρύτων, προτάσεις, δράσεων, προγραμμάτων και έργων, όπως αυτές, που, ενδεικτικά, ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, για την υποστήριξη και χρηματοδότησή τους, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον.

Όμως, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Γιώργος Λαζουράς, επανέφερε το θέμα, αυτό, προς συζήτηση, για να ληφθεί απόφαση και από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις Δημοτικές εκλογές της 18-5-2014 και το οποίο, χθες, εμμένοντας στην προηγούμενη, ως άνω, 255/2014 απόφαση, αποφάσισε με πλειοψηφία 14 συμβούλων υπέρ, 7 κατά και 2 υπέρ της αναβολής και πάλι:

Α) Να συνεχίσει να συμμετέχει ο Δήμος Καλαβρύτων στην Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), η οποία είναι ένα δίκτυο Δήμων και Περιφερειών από την Ελλάδα και τη Γερμανία, που στηρίζεται και προωθείται από την Ελληνική κυβέρνηση και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τις ανταλλαγές νέων, την υποστήριξη σε θέματα τουρισμού, πολιτικής προστασίας, ενέργειας, την παροχή-προσφορά εξοπλισμού, μηχανημάτων κ.λ.π. μεταξύ των Δήμων και Περιφερειών που συμμετέχουν σ’ αυτή. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα, θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, κλιμάκιο Δημάρχων, φορέων και μελών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τη Γερμανία,- για συζητήσεις με το Δήμαρχο και φορείς του Δήμου Καλαβρύτων, επί των ανωτέρω θεμάτων.

Β) Υπό τον απαράβατο, σαφή, ρητό και κατηγορηματικό όρο, ότι, δεν παραιτούμαστε, σε καμμιά περίπτωση, από τη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, ούτε τις απεμπολούμε, ούτε τις συμψηφίζουμε με τις όποιες χρηματοδοτήσεις από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, αλλά, συνεχίζουμε, να τις διεκδικούμε, υπεύθυνα, σοβαρά , δυναμικότερα, ανυποχώρητα και ασυμβίβαστα, παρά και ανεξάρτητα, από τις τυχόν χρηματοδοτήσεις που θα λάβουμε από το Ταμείο αυτό και να τις απαιτούμε από το Γερμανικό κράτος και να αγωνιζόμαστε μαχητικά, χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση, συμβιβασμό η συμψηφισμό, για την πλήρη και ολοσχερή καταβολή και εξόφλησή τους και την πλήρη δικαίωσή μας.

Γ) Να υποβάλλει ο δήμος Καλαβρύτων, προτάσεις χρηματοδότησης στο Ελληνογερμανικό ή Γερμανοελληνικό ταμείο για το Μέλλον, για την ενίσχυση και υποστήριξη των παρακάτω δράσεων, επιχειρήσεων, έργων και υπηρεσιών του: Tου Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών του υποδομών, για δράσεις και έργα συντήρησης, επισκευών και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, για τη βελτίωση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας, για δράσεις και έργα μορφωτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, νέων και μαθητών του δήμου μας, με αντίστοιχους Δήμους της Γερμανίας.

Ακόμη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν:

1. Η υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα προκηρυχθέντα μέτρα του 321 και 322, για τα έργα:

Α) της ανάπλασης του κέντρου και της πλατείας της Κλειτορίας

Β) της ανάπλασης της πλατείας Άνω Λουσσών και του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λουσσών και

Γ) της ανάπλασης της Κεντρικής οδού της Κέρτεζης

2. Η παραχώρηση του χώρου του κτιρίου της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, για την παροχή ΔΩΡΕΑΝ ιατρικών εξετάσεων, (Τεστ Παπανικολάου, Τρίπλεξ καρδιάς, υπέρηχοι σώματος, γενικές εξετάσεις αίματος, καρδιογραφήματα) από γιατρούς 14 ειδικοτήτων, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, σε όσους, κατοίκους των Καλαβρύτων, ενδιαφέρονται να εξετασθούν, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014.

3. Η έγκριση του προγράμματος των Εκδηλώσεων Μνήμης, για τα 71 χρόνια, από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που ξεκινούν στις 21 Νοεμβρίου, στην Κάτω Ζαχλωρού κορυφώνονται στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 2014 και τελειώνουν στην Κλειτορία, στις 14 Δεκεμβρίου 2014. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών θα γίνουν στα Καλάβρυτα, η φιλική συνάντηση-συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών- Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός σκακιστικού σκίτσου, η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης και η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 40-45.(Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί με νεότερο Δελτίο Τύπου)

4. Η έγκριση του ισολογισμού χρήσης 2013, της Δημοτικής Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου ΔΗΚΕΚ- Σπήλαια Λιμνών Καστριών, που είναι κερδοφόρος και πολλά άλλα, ειδικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν και επιλύουν προβλήματα και καλύπτουν ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων των Καλαβρύτων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.