Π.Υ.Καλαβρύτων: Άσκηση ''Δια πυρός 2015'' στην Ιερά μονή Μ.Σπηλαίου

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00΄θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα η Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς - Διάσωσης με την κωδική ονομασία « ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015 » .

Το Α΄ μέρος της άσκησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και το Β΄ μέρος της στην περιοχή των Καλαβρύτων, συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει εκδήλωση πυρκαγιάς η οποία απειλεί της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και Επιχείρηση Διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων που βρίσκονται εντός της Ιεράς Μονής.

Σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο καλύτερος συντονισμός τους, καθώς και η καλύτερη εξοικείωσή τους με την περιοχή .

Στην άσκηση θα συμμετέχουν Προσωπικό και Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, της 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, του «Φορέα διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού» και θα συνδράμουν το Ε.Κ.Α.Β. και ή ΕΛ.ΑΣ.

Την άσκηση θα παρακολουθήσουν, εκτός των άλλων και εμπειρογνώμονες από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος « Programme of Exchange of Civil Protection Experts ».

 

 

Καλάβρυτα 22 Μαΐου 2015

Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς

 

Βασίλειος Αθ. Αλεξόπουλος

Α ν τ ι π ύ ρ α ρ χ ο ς

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.