ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

«Η Δυτική Ελλάδα είναι η γη της Φλόγας» τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνδέοντας το νέο πρόσωπο εξωστρέφειας που θέλει να προσδώσει στη Δυτική Ελλάδα με το χρονικό ορόσημο του 2021 (200 χρόνια από την επανάσταση του 1821) και το χωρικό τρίγωνο «Καλάβρυτα – Μεσολόγγι – Αρχαία Ολυμπία», το οποίο όπως υπογράμμισε, αναδεικνύει την ιστορία, το τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα, αλλά και τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία του συνόλου των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και πλήθους πολιτών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ Ιερόθεο, Καλαβρύτων και Αιγιαλειας κ.κ. Αμβρόσιο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Θρησκευτικό όρκο έδωσαν, ο νέος Περιφερειάρχης καθώς και 41 από τα 51 μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Πολιτικό όρκο έδωσαν 8 μέλη, ένα μέλος κατέθεσε δική του πολιτική δήλωση, ενώ υπήρξε και μία δικαιολογημένη απουσία Περιφερειακού Συμβούλου, η ορκωμοσία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, ενώπιον του Περιφερειάρχη.

Στην ομιλία του, ο κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για το «άνοιγμα ενός νέου κύκλου στη διοίκηση της Περιφέρειας» τονίζοντας πως το πρώτο και βασικό επίπεδο συναντίληψης των νεορκισθέντων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ότι η εκλογή τους σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών της Περιφέρειας

«Ασφαλώς, το μεγάλο βάρος πέφτει πάντοτε στην πτέρυγα που οι πολίτες επέλεξαν να διοικήσει. Όμως η δημοκρατία - και ειδικά η ο χώρος της αυτοδιοίκησης - δεν αντέχει τους… μονολόγους. Αντίθετα, επιβάλλει διάλογο και σύνθεση απόψεων. Πλούτο ιδεών και πρωτοβουλιών. Με λίγα λόγια, συμμετοχή όλων των παρατάξεων και όλων των αιρετών στην καθημερινή προσπάθεια, από όσο περισσότερους γίνεται, τόσο πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας έχει. Θα ήθελα λοιπόν να θεωρήσετε όλοι ως δεδομένη τη βούλησή μου για διαρκή συνεργασία με όλες τις πτέρυγες του περιφερειακού συμβουλίου. Αλλά και με όλες τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια τους τόπου μας. Όπως και με το σύνολο των αρχών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η έννοια της συναίνεσης δεν είναι θεωρητική, ούτε σχετίζεται με συνδιαλλαγές, αλλά πρέπει να αποτελεί «καθημερινή πρακτική όλων μας».

Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την έκφραση «Τρεις νομοί μία γροθιά, 700.000 άνθρωπο μία καρδιά» που είχε χρησιμοποιήσει το βράδυ της β’ Κυριακής των εκλογών, τόνισε πως αποτελεί δέσμευσή του, η ομαδική προσπάθεια, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά που η νέα Περιφερειακή Αρχή θέλει να προσθέσει στη λειτουργία της Περιφέρειας, μίλησε για την μετατροπή της σε τοπική κυβέρνηση. «Δεν θα είμαστε ισορροπιστές, γραφειοκράτες με την κακή έννοια και διαχειριστές αντικρουόμενων ή αντιφατικών πολιτικών. Θα είμαστε οι μπροστάρηδες, οι οραματιστές, οι δημιουργοί αναπτυξιακών πολιτικών» είπε.

Ακόμα, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης έργων και δράσεων που θα συμβάλλουν ώστε η Δυτική Ελλάδα να προσεγγίσει τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς μέσους όρους ανάπτυξης και εισοδημάτων, ενώ υπογράμμισε την ενίσχυση της ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών της Περιφέρειας, ώστε να υπάρξει αναβάθμιση και μεγάλη ταχύτητα στις υπηρεσίες που θα παρέχονται προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Επίσης, εστίασε στην ανάγκη αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά όπως τόνισε, «όχι με την λογική της απορροφητικότητας με κάθε τρόπο, αλλά με την λογική της απορροφητικότητας σε δράσεις που θα δημιουργούν υπεραξία και θα πολλαπλασιάζουν τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε τη βούλησή του, η Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει την «πρωτεύουσα» των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και την καθιέρωση εκδηλώσεων σε ετήσια βάση αμέσως μετά.

«Όλοι ξέρουμε ότι η φλόγα της λευτεριάς του Ελληνισμού ξεπήδησε από τον δικό μας τόπο. Από τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα. Και στη συνέχεια πέρασε στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων, την ιερή πόλη του Μεσολογγίου, που αποτέλεσε το παγκόσμιο παράδειγμα του δικαιώματος των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού, σε μία λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, που αποτελεί τη διαδρομή της φλόγας της ελευθερίας του νεότερου ελληνισμού, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών στη χώρα, το 2021, συνδυαζόμενος μάλιστα με την περιοχή της Ολυμπίας, όπου αιώνες νωρίτερα, είχε ανάψει μία άλλη φλόγα, της ειρήνης, της συναδέλφωσης και της άμιλλας» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως η Δυτική Ελλάδα ως «Γη της Φλόγας», θα αποκτήσει μία νέα και επιθετική εξωστρέφεια.

«Η Δυτική Ελλάδα ας γίνει η αναμμένη φλόγα της δημιουργίας, της προόδου και της ευημερίας που όλοι θέλουμε» κατέληξε.

Η νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έχει ως εξής:

Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Συνδυασμός «Όλα Από την Αρχή»

Σαλμά Μαρία (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Μαυρομμάτης Αθανάσιος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Δημητρογιάννης Λάμπρος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Κοντογιάννης Γεώργιος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Χαλιμούδρα Αγγελική (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Βούλγαρη – Πολονύφη Αμαλία (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Γούδας Μιχαήλ (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Μπονάνος Χαράλαμπος (Π.Ε Αχαΐας)

Ζαΐμης Φωκίων (Π.Ε Αχαΐας)

Κατσουγκράκης Νικόλαος (Π.Ε Αχαΐας)

Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης(Π.Ε Αχαΐας)

Φίλιας Ανδρέας (Π.Ε Αχαΐας)

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Π.Ε Αχαΐας)

Βασιλόπουλος Θεόδωρος (Π.Ε Ηλείας)

Κοροβέσης Νικόλαος (Π.Ε Ηλείας)

Νικολακόπουλος Δημήτριος (Π.Ε Ηλείας)

Γιαννόπουλος Βασίλειος (Π.Ε Ηλείας)

Μπίλια Μαρία (Π.Ε Ηλείας)

Μπιλίρης Χρήστος (Π.Ε Ηλείας)

Συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο»

Λύτρας Ιωάννης (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Βλάχος Σάββας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Μπαλαμπάνης Νικόλαος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Σώζος Βασίλειος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Κατσαρή-Μαυραγάνη Κωνσταντούλα (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Κατσιφάρας Απόστολος (Π.Ε Αχαΐας) Δριβίλας Δημήτριος (Π.Ε Αχαΐας) Αγγελόπουλος Γεώργιος (Π.Ε Αχαΐας) Χαροκόπος Αντώνης (Π.Ε Αχαΐας) Γεωργακοπούλου – Μπάστα Δήμητρα (Π.Ε Αχαΐας) Καρπέτας Κωνσταντίνος (Π.Ε Αχαΐας) Σκιαδαρέσης Σπυρίδων (Π.Ε Αχαΐας) Κόντης Κωνσταντίνος (Π.Ε Αχαΐας) Μητρόπουλος Κωνσταντίνος (Π.Ε Ηλείας) Μπράμος Παναγιώτης (Π.Ε Ηλείας) Καπλάνης Διονύσιος (Π.Ε Ηλείας) Κουσκουρή Αθανασία (Π.Ε Ηλείας)

Συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα Μπροστά»

Κωστακόπουλος Χρήστος (Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας) Γρίνου Ευθυμία (Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας) Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος (Π.Ε Αχαΐας) Κατσικόπουλος Δημήτριος (Π.Ε Αχαΐας) Ανδρικόπουλος Παναγιώτης (Π.Ε Αχαΐας) Αγιομυργιαννάκης Εμμανουήλ (Π.Ε Ηλείας)

Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας»

Μωραΐτης Νικόλαος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Καραθανασόπουλος Νικόλαος (Π.Ε Αχαΐας) Αγγελοπούλου Αναστασία (Π.Ε Αχαΐας) Αθανασόπουλος Τρύφων (Π.Ε Ηλείας)

Συνδυασμός «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας»

Κούστας Κωνσταντίνος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) Χατζηλάμπρου Βασίλειος (Π.Ε. Αχαΐας)

Συνδυασμός «Πατριωτική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα»

Νικολακόπουλος Ανδρέας (Π.Ε Αχαΐας)

Συνδυασμός «Οικολογική Δυτική Ελλάδα»

Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος (Π.Ε Αχαΐας)

Συνδυασμός «Αριστερή Παρέμβαση

Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα»

Κοσίνας Χρήστος (Π.Ε Αχαΐας)

Συνεδριάζει την Κυριακή το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11 το πρωϊ, με προεδρεύουσα την πρώτη σε σταυρούς εκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Σαλμά, από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο Πατρών - Αθηνών 32 και Αμερικής) στην Πάτρα, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, την εκλογή προεδρείου του Σώματος και την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval="3" images="18194,18195,18196,18197" img_size="1200x900"][/vc_column][/vc_row]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.