Ορίζεται ζώνη ελέγχου για τον καταρροϊκό πυρετό στα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαβρύτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Ορίζουμε ζώνη ελέγχου για τον καταρροϊκό πυρετό τα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαβρύτων: Κλειτορίας, Αγίου Νικολάου, Άρμπουνας, Λυκούριας, Κρινοφύτων, Παγκρατίου, Φίλια, Πλανητέρου, Τουρλάδας, Λευκασίου, καθώς και το Δ.Δ. Ζαρούχλας του Δήμου Αιγιάλειας, διότι απέχουν 20 χιλιόμετρα από επιβεβαιωμένη εστία καταρροϊκού πυρετού που εντοπίστηκε στη Π.Ε. Κορινθίας και επιβάλλουμε τα εξής μέτρα:

 1. Τη διενέργεια απογραφής όλων των κατηγοριών ζώων των ευαίσθητων στο νόσημα ειδών.
 2. Την καταγραφή των βιοτόπων που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη διαμονή ή την επιβίωση του εντόμου φορέα της νόσου και ιδιαίτερα εκείνων που ευνοούν την αναπαραγωγή του.
 3. Την παραμονή όλων των ζώων των ευαίσθητων στο νόσημα ειδών που υπάρχουν στην εκμετάλλευση στους χώρους ενσταυλισμού τους ή σε άλλους χώρους όπου είναι δυνατή η απομόνωσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο 8 σχετικό.
 4. Την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την εκμετάλλευση όλων των ζώων των ευαίσθητων στο νόσημα ειδών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο 8 σχετικό.
 5. Την απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης ζώων εκτός των χώρων ενσταυλισμού τους κατά τις ώρες δραστηριότητας των εντόμων φορέων του νοσήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο 8 σχετικό.
 6. Τη διενέργεια τακτικών εντομοκτονιών, με τη χρήση των κατάλληλων και εγκεκριμένων εντομοκτόνων, τόσο στα ζώα όσο και στους στάβλους, τον περιβάλλοντα χώρο και ιδιαίτερα στους βιότοπους του εντόμου φορέα.
 7. Τη διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση της νόσου και να διαπιστωθούν εκτροφές οι οποίες πιθανόν να συνδέονται επιδημιολογικά με τη μολυσμένη εκτροφή.
 8. Την εφαρμογή της παρούσας απόφασης αναθέτουμε στις οικείες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές, Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές.
 9. Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης ή οι αρνούμενοι να συμμορφωθούν προς αυτή διώκονται σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.
 10. Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι την ανάκλησή της.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’αριθμ. 161793/10325/12-06-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας περί «ορισμού ζώνης προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό».

 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.