Η ομιλία του Κώστα Μάρκου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Η συζήτηση για το Προϋπολογισμό για το έτος 2021 διεξάγεται στο φόντο μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης, μιας κρίσης που έχει ήδη οδηγήσει διεθνώς σε τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και μιας υγειονομικής κρίσης που, κατά πως φαίνεται, θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας και απολύσεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

«Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, έχοντας κατά νου αυτό το γεγονός, θα περίμενε ο Προϋπολογισμός να κάνει το ελάχιστο, το αυτονόητο. Τι, δηλαδή; Μα, να είναι ένας Προϋπολογισμός ενίσχυσης των κονδυλίων που πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, προκειμένου να υπάρξει μια σοβαρή πρόληψη για το επερχόμενο τρίτο πανδημικό κύμα, να θωρακιστεί το ΕΣΥ και να σωθούν πολύτιμες ανθρώπινες ζωές, αλλά και να μειωθούν δραστικά τα ποσοστά ενός ή και περισσοτέρων μελλοντικών lockdown, που μαθηματικά πλέον θα αποτελειώσουν την ήδη γονατισμένη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας», επισήμανε κατά την εισαγωγή της ομιλίας του στη συζήτηση της Ολομέλειας ο κ. Κώστας Μάρκου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας.

Ο κ. Μάρκου τόνισε επίσης ότι πρόκειται για έναν εκτός τόπου και χρόνου Προϋπολογισμό, δεδομένου ότι για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να βρει λεφτά τη στιγμή που οι υγειονομικοί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας μας δίνουν μια άνιση μάχη χωρίς εξοπλισμό και που ο λαός αφήνεται στην τύχη του και πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, αλλά μπορεί να βρει λεφτά για περισσότερες προσλήψεις αστυνομικών για να φυλάσσονται τα … πανεπιστήμιά μας, για να ενισχυθεί δηλαδή στην πράξη το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης κατά το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.,  «η Αστυνομία είναι το νέο ΕΣΥ».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Μάρκου, απέτυχε τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στη διαχείριση της οικονομίας και φέρνει τώρα προς ψήφιση έναν εικονικό, ψεύτικο αλλά και προκλητικό προϋπολογισμό αφού εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και προβλέπει αυξημένα έσοδα από τη φορολογία των πολιτών, παρότι γνωρίζει το γνωστό ρητό: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Ο κ. Μάρκου συνέχισε αναφερόμενος συγκεκριμένα στα κυβερνητικά ψέματα σε σχέση με τη χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το ΕΣΥ της επόμενης μέρας, δηλαδή για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους, που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα των κυβερνητικών κατευθύνσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.