Με...ομίχλη και απόβροχο το 36ο Πέρασμα του Βουραϊκού από Καλάβρυτα μέχρι Διακοπτό

Mε ομίχλη και απόβροχο, έγινε το 36ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού, με μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών, που ξεκίνησαν από τα Καλάβρυτα. Το πέρασμα έγινε από τις γραμμές του τρένου, με τους περισσότερους συμμετέχοντες να περπατούν από τη Ζαχλωρού, 10 χλμ,  μέχρι τη στάση Νιάματα.

Φορώντας άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα, αρκετοί και με  ορειβατικά ,μ άλλοι με αντηλιακό κι άλλοι με αδιάβροχα, με ένα μπουκάλι νερό και πολύ διάθεση για περπάτημα διένυσαν τη διαδρομή κατά μήκος του φαραγγιού, υπό το άγρυπνο βλέμμα  εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή .

Περνώντας από φανταστικά τοπία, μοναδικής κατασκευής γέφυρες του προηγούμενου αιώνα, έφτασαν στον γραφικό σταθμό του Οδοντωτού της Κερπινής, συνεχίζοντας για Ζαχλωρού, Τρεκλιά, Πόρτες, Νιάματα και κατέληξαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού.

Δυστυχώς, λόγω οικονομικής κρίσης, ο Ορειβατικός δεν  προσέφερε  φαγητό στους πεζοπόρους και ορειβάτες.

Στα Νιάματα απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όσους πέρασαν όλο το φαράγγι κι έγιναν  εγγραφές για τις απονομές, του χρόνου ανά κατηγορίες.

πηγη skaipatras

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.