Οικουμενικό το «κουκούλωμα» για τα ταμεία των κομμάτων!

Μία σημαντική αποκάλυψη του vouliwatch ανέδειξε η τηλεοπτική εκπομπή των ανατροπών "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;” που αφορά τις παρανομίες που έκαναν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων.

Στην εκπομπή που αναμεταδίδεται από όλα τα περιφερειακά κανάλια της HELLAS NET, καθώς και από το eurochannel της Κεντρικής Μακεδονίας και το plp Πελοποννήσου, ο μαχητικός και ασυμβίβαστος Νίκος Νικολόπουλος, παρουσίασε όλο το "περίεργο" παρασκήνιο που έλαβε χώρα στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής γύρω από τις οικονομικές δηλώσεις των κομμάτων του 2015, 2016 και 2017.

Ο ρεπόρτερ Γιάννης Ντάσκας καθώς και οι καλεσμένοι δικηγόροι της εκπομπής, υπογράμμισαν μία προς μία τις παραβάσεις ενώ τα πολιτικά σχόλια του πάνελ περιστράφηκαν γύρω από την σκανδαλώδη ατιμωρησία των πρωταγωνιστών, οι οποίοι είναι μεγάλα κοινοβουλευτικά στελέχη και υπήρξαν κάποιοι εξ εαυτών και  υπουργοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκανδαλώδης γνωμοδότηση της Επιτροπής επί των ατιμώρητων παραβάσεων έλαβε χώρα επί των  ημερών Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην προεδρία της. Η τότε Πρόεδρος της Επιτροπής όχι μόνο δεν έδωσε τα στοιχεία στο vouliwatch, αλλά και δεν το έθεσε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το σκάνδαλο τεκμηριώνεται από το πόρισμα της Επιτροπής η οποία εντοπίζει ότι σχεδόν όλα τα κόμματα δεν διακίνησαν τα έσοδα ή τις δαπάνες τους μέσω των ειδικών τραπεζικών λογαριασμών, που προβλέπει ο Νόμος, για ποσά από 1.000 μέχρι 500.000 Ευρώ! Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος προβλέπει, ότι η Επιτροπή μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι το 50%  της τελευταίας κάθε φορά καταβληθείσας σε αυτά τακτικής χρηματοδότησης. Η Επιτροπή, όμως, αποφάσισε να μην επιβάλει κανένα πρόστιμο με την αιτιολογία ότι η διάταξη  που προβλέπει με σαφήνεια την επιβολή κυρώσεων ίσχυσε από το 2018.

Πρέπει να μνημονευθεί ότι στην εκπομπή αναφέρθηκαν και στις σχετικές συνταρακτικές αποκαλύψεις που έδωσε το ρεπορτάζ documento, το οποίο έγραψε, ότι και η προηγούμενη νομοθεσία προέβλεπε κυρώσεις αλλά επειδή δεν αναφερόταν ρητά σε αυτές τις παραβάσεις, η Επιτροπή αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- να κάνει τα "στραβά μάτια".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.