Οι σκακιστές άρχισαν να ''ζορίζουν'' τον δάσκαλό τους

Συνεχίζοντας στα προγραμματισμένα πλαίσια των καλοκαιρινών Eκδηλώσεών του, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) διαμέσου του Προέδρου του Δρ Ν. Χ. Ραζή, παρέθεσε 24/8 στα Καλάβρυτα, αγώνα επίδειξης-σιμουλτανέ στο σκάκι, αντιμετωπίζοντας (αυτή την φορά με τα μαύρα) δέκα επιλεγμένους σκακιστές.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του ζαχαροπλαστείου Ερμείδη, στον μαγευτικό χώρο του άνω μέρους του πεζόδρομου Καλαβρύτων και κράτησε αρκετές ώρες. Οι σπάνιας ποιότητας και εξαιρετικής ομορφιάς παρτίδες που παίχτηκαν, πιστοποιούν -για ακόμη μια φορά- την μεγάλη πρόοδο που έχει το ζατρίκιο τα τελευταία χρόνια στα Καλάβρυτα, ιδίως χάρις στις προσπάθειες του ΣΕΠΟΚΕ.

Τέσσερα (!!!) άτομα κατάφεραν -επάξια και μαχητικά- να κερδίσουν (με φαντασμαγορικό και αριστοτεχνικό τρόπο) τις παρτίδες τους: πρόκειται για τους Χρήστο Κέφα-Χαράλαμπο Κοντή-Τέκι Λανάι-Ιωάννη Τζουμάκα, ενώ και τα υπόλοιπα παιγνίδια κρίθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας ότι το σκάκι έχει σημειώσει μεγάλη τοπική εξέλιξη και έχει μέλλον λαμπρό στην περιοχή, γιατί αναπτύσσεται με σύνεση και προγραμματισμό.

Η σκακιστική αυτή πανδαισία, δικαιολογεί απόλυτα το λεχθέν του Μουσικοσυνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ “τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα λειτουργούν όταν παίζει κανείς σκάκι και όταν συνθέτει μουσική”.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΠΟΚΕ

(“Δράξατε παιδείας μήποτε οργισθεί ο Κύριος”. Παλαιά Διαθήκη, Ψαλμός 2:12)

 

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, εύχεται ολόψυχα σε όσες και όσους πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ΚΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ-ΦΟΙΤΗΣΗ-ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ τους (“Η μόρφωση φέρνει όλα τα καλά”. Σωκράτης).

Επιπρόσθετα, σε όλες και όλους που δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο της συνέχισης των σπουδών της στην 3βάθμια Εκπαίδευση, υπενθυμίζει ότι πολλές φορές η προσπάθεια είναι πιο σημαντική από το αποτέλεσμα(“Στη Δύση ο φοιτητής πηγαίνει στον καθηγητή, στην Ανατολή ο μαθητής πηγαίνει στον Δάσκαλο”. Όσσο, Ινδός γκουρού).

Επίσης, συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς που ευσυνείδητα-επίμονα και σχολαστικά καλλιέργησαν το πνεύμα των νέων μας (“Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή”. Βίκτωρ Ουγκώ).

Τέλος, ευχαριστεί τους γονείς/συγγενείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά βοηθώντας να ξεπεράσουν και αυτήν τους την δοκιμασία (“Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από την ζωή, αυτά μαθαίνουν τί είναι η η ζωή”. William Saroyon Αρμενιο-Αμερικανός συγγραφέας).

Ευχή μας παραμένει να έχουμε όλοι υγεία και ευτυχία.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.