Οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων, προτείνουν μια φανταστική περιπατητική διαδρομή, μόλις 5 λεπτά από την πλατεία των Καλαβρύτων.

Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 το ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων πραγματοποίησε έναν περίπατο σε δύο προορισμούς. Μια ομάδα μαθητών πήγε στο Δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων και μια άλλη περπάτησε στο μονοπάτι από το « Κεραμιδάκι» ως το Άι Γιάννη στην «Φλούδα».

Σύμφωνα με τις εντυπώσεις των μαθητών που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων,

Η διαδρομή από το « Κεραμιδάκι» ως το Αι Γιάννη στην «Φλούδα» είναι ένα αξιοπρεπώς διανοιγμένο και σηματοδοτημένο μονοπάτι, που προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία άσκησης, γνώσης  και αναψυχής.

Άσκηση, είτε το ανεβαίνεις είτε το κατεβαίνεις, με τα πόδια ή με ποδήλατο αν είσαι νέος και «φαν» του ποδηλάτου, καθώς περιλαμβάνει δυνατότητες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και  μυϊκής ενδυνάμωσης. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για όσες-ους το κατεβαίνουν με ποδήλατο.

Γνώση γιατί σε όλο το μήκος της διαδρομής , ο φορέας διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού έχει τοποθετήσει ενημερωτικά ταμπελάκια και ταμπλό με πληροφορίες για τη χλωρίδα, την πανίδα και τη γεωμορφολογία της περιοχής.

Η πνευματική αλλά και ψυχική ευχαρίστηση που σου προσφέρει το φυσικό περιβάλλον με τη βλάστηση του δάσους, τους ήχους του, την απόλυτη ησυχία του, το καθιστά έναν ιδανικό χώρο αναψυχής.

Αυτά και πολλά άλλα που η καθεμιά και ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει μόνη-ος της-ου,  με την οικογένειά, με την παρέα.  Και για τους διαμένοντες στα Καλάβρυτα, μόλις πέντε λεπτά από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Απολαύστε πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί, ένα μικρό φωτογραφικό πέρασμα του μονοπατιού, που δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία.

https://bit.ly/3vDV4oe

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.