Οι εθελοντές του πολιτισμού και του πνεύματος στην Επαρχία Καλαβρύτων

Στο μεράκι και την προσωπική επιθυμία συγκεκριμένων ανθρώπων οφείλεται η πολιτιστική δραστηριότητα σε ολόκληρη την χώρα.Το γεγονός αυτό είναι πιο εύκολα αναγνώσιμο κυρίως στην επαρχία που τα πρόσωπα είναι λιγοστά και οι ενεργειές τους περνούν απο ΄΄ψιλό κόσκινο΄΄

Βλέπεις την απίστευτη επιμονή τους στο να διατηρήσουν την παράδοση και στο να διαδώσουν τον πολιτισμό.

Ένας από αυτους τους ανθρώπους είναι ο Γιατρός Ν.Ραζής που μετακινήται συνεχώς σε ολόκληρη την Επαρχία Καλαβρύτων φροντίζοντας για την διάδοση της ''Σκακιστικής'' σκέψης κυρίως στους νέους.

Μια ατέλειωτη σειρά απο τέτοιες ενέργειες για παρα πολλά χρόνια έχει να επιδείξει ο ΣΕΠΟΚΕ,ψυχή και σώμα του οποίου είναι ο ίδιος άνθρωπος ο Νίκος Ραζής.

Τελευταία εκδήλωση του ΣΕΠΟΚΕ έγινε στο χωριό Φίλια Καλαβρύτων.

''Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην περιοχή, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), πραγματοποίησε (13/8) εξαιρετική εκδήλωση σιμουλτανέ στην εκπληκτικής ομορφιάς πλατεία Φιλίων Καλαβρύτων (υψόμετρο 888 μέτρων), παρέχοντας την ευκαιρία ειδικά σε νέες και νέους να συνεχίσουν να γεύονται τα οφέλη της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, διαμέσου της μαγευτικής τέχνης που το σκάκι προσφέρει.

Συγκεκριμμένα, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Φιλιωτών Καλαβρυτινών 'Ο Άγιος Βλάσιος', ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής, παρέθεσε στην μοναδικού κάλλους πλατεία Φιλίων, παρουσία πλήθος κόσμου-θεατών και φίλων του ζατρικίου, αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και σε διαφορετικές σκακιέρες δέκα έξη (16) πολλά υποσχόμενους νεαρές-ούς αθλητές, σημειώνοντας δέκα τρεις (13) νίκες, μία (1) ισοπαλία (με Τίκο Λανάι) και δύο (2) ήττες (με Ειρήνη Καραθανάση και Βλάσση Καραθανάση).

Αξίζει να σημειωθεί τόσο το θαυμάσιο και πολιτισμένο κλίμα που επικράτησε στις τρεισήμισι (3,5) ώρες της εκδήλωσης, όσο και οι πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες που παίκτηκαν.

Κατά την προφώνησή του, ο γιατρός Ν. Ραζής ευχαρίστησε για την πρόσκληση, προσέφερε στους οικοδεσπότες ένα βιβλίο σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα (Έκδοση του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος) και εξήρε τα πνευματικά ωφέλη που το ευγενές άθλημα του ζατρικίου καλλιεργεί στις ψυχές των ανθρώπων. Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Φιλιωτών Γεώργιος Μητρόπουλος, εξήρε τον ΣΕΠΟΚΕ τόσο για την τωρινή παρουσία του, όσο και για το Αθλητικό-Πολιτιστικό και Κοινωνικό έργο που χρόνια τώρα παράγει σε ολόκληρη την Επαρχία Καλαβρύτων. Παρευρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, η Γενική Γραμματέας του ΣΕΠΟΚΕ Κυριακή Γεωργιάδου και εκ μέρους της Αδελφότητας Φιλιωτών Αττικής οι Παναγιώτα Καραμάνου-Παλαιολόγος Παναγόπουλος-Κωνσταντίνος Τερζής.

Όλοι οι συμμετέχοντες, έλαβαν (με φροντίδα ΣΕΠΟΚΕ), ωραιότατα διπλώματα συμμετοχής, ενώ στους διακριθέντες ο ΣΕΠΟΚΕ δώρησε επιπλέον και από ένα σκακιστικό βιβλίο.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με γεύμα (προσφορά του Παναγιώτη Τερζή) και με την διαβεβαίωση ότι τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις, θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, επόμενη Σιμουλτανέ του ΣΕΠΟΚΕ (πάντα με ανοικτή σε όλους και δωρεάν συμμετοχή), έχει προγραμματιστεί για Σάββατο 30 Αυγούστου στο άνω μέρος του πεζόδρομου Καλαβρύτων (σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Ερμείδης), συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσφορά του Σκακιστικού στον Πολιτισμό''.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.