Οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό οδηγούν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Άρον άρον επιχειρούν να βγουν στη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα, εξαιτίας των επερχόμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό οι οποίες και θα γίνουν μέσα στο 2015.

Στα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφεται μπαράζ αιτήσεων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι από το χώρο της δημόσιας διοίκησης φέτος θα αποχωρήσουν πάνω από 30.000 εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα στα υπόλοιπα ταμεία του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να φτάσουν τις 72.000.

Ειδικότερα οι αλλαγές που φοβίζουν τους εργαζόμενους και επιχειρούν να προλάβουν είναι αρχικά ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ταμεία κύριας ασφάλισης θα υιοθετηθεί μεικτό σύστημα που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών.

Επίσης, η αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης (15ετία) στις 6.000 ημέρες ασφάλισης (20ετία), είναι κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Όπως επίσης, η κατάργηση ή ο περιορισμός των μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη και τα οποία οδηγούν σε αύξηση ώς και 30% των αποδοχών των συνταξιούχων.

ΠΗΓΗ: madata.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.