Οι απολαυστικές παραδοσιακές... πίτες της Κερπινής

Στο κατάμεστο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείο Κερπινής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016,  η 2η «Γιορτή Πίτας» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερπινής.

Ο πολύς κόσμος που στην κυριολεξία γέμισε τον προαύλιο χώρο, ψυχαγωγήθηκε με  παραδοσιακούς  χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας, Κέρτεζης και Κερπινής ,ενώ  φαγητό – ποτό και φυσικά με πολλές παραδοσιακές πίτες που κατά γενική ομολογία ήταν απολαυστικές!

Αρχικά η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερπινής κ.Μαρία Καραπατή απεύθυνε  ένα χαιρετισμό και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης αυτής ,την Ιστορική σημασία και την ανάγκη διάσωσης και διατήρησης του Ιστορικού πρώην  Δημοτικού σχολείου και την μετατροπή του σε κτίριο πολλαπλών χρήσεων για τον Σύλλογο και το χωριό,  ευχαρίστησε τα χορευτικά της Κέρτεζης καθώς και το  χορευτικό όμιλο της Κλειτορίας που για μια ακόμη φορά μας εντυπωσίασαν πραγματικά όπως θα δείτε και στα VIDEO, ενώ τους τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες, πλακέτα επίσης δόθηκε και στα παιδιά του δικού μας χορευτικού της Κερπινής.  

Επίσης τίμησε και ευχαρίστησε, μέσω της πανταχού παρούσας και υπερδραστήριας βοηθού επί θεμάτων Πολιτισμού και συνεργασίας του Δήμου Καλαβρύτων και μέλος του Δ.Σ. του Π.Σ Σκεπαστού κ.Ευτυχίας Παπαναγιώτου, τον Δήμαρχο κ. Λαζουρά και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων για την επανασύνδεση του ρεύματος στο Ιστορικό Κτίριο του Δημοτικού Σχολείου.

Η κα. Παπαναγιώτου στην ομιλία της μεταξύ άλλων είπε:

«….εξηύρε τον ρόλο των Πολιτιστικών Συλλόγων στο σημερινό γίγνεσθαι, που δίνουν ζωντάνια στο τόπο ,όπως και  γίνεται απόψε ,όπου παράγεται και  προάγεται ο πολιτισμός και βασικές αξίες όπως είναι η προσφορά ,ο εθελοντισμός και η συνεργασία.

Αξίες που θα πρέπει να τις μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά και κυρίως στις μικρότερες και μελλοντικές γενιές που ακολουθούν…..»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χώρος εκδήλωσης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κερπινής ήταν από τα πρώτα δημοτικά σχολεία που χτίστηκαν σε όλη την επαρχία Καλαβρύτων.

Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα διτάξιου Σχολικού κτιρίου που κτίστηκε σύμφωνα με το πρώτο κρατικό πρόγραμμα ανέγερσης σχολικών κτιρίων και λειτούργησε το έτος 1906.

 Στις 8 Δεκεμβρίου του 1943 κάηκε ολοσχερώς όπως και σχεδόν όλο το χωριό μας από την πυρκαγιά που έβαλαν οι Γερμανοί κατακτητές. Μετά την απελευθέρωση ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με το αρχικό του σχέδιο και επαναλειτούργησε μετά το 1950.

Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου ανεγέρθηκε και πάλι στις αρχές του 20ου αιώνα «δαπάνη» του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού.

 

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο kerpini.blogspot.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.