Ο Θ. Παπαδόπουλος για άλλη μια φορά νικητής! Επικράτηση του “Αυτοδιοικητικού Κινήματος” στις χτεσινές εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος

PED-NIKHTES-810×486
φωτό westcity.gr
  •   
  •   
  •   
  •  

Ο Δήμαρχος της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού  “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” ήταν ο μεγάλος νικητής των  χτεσινών εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει σε σχετικό άρθρο μας που αναφέραμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό ως “φαβορί”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος την επόμενη τετραετία, καθώς επικράτησε του αντιπάλου του δημάρχου Θέρµου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα, κατά τη διάρκεια των εκλογών στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ που διεξήχθη χθες στην Πάτρα, εξασφαλίζοντας 54 από τους 129 εκλέκτορες και 10 έδρες στο νέο ∆Σ της ΠΕ∆, ενώ ο κ. Κωνσταντάρας εξασφάλισε 45 εκλέκτορες και 8 µέλη.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Πάτρας κ. Πελετίδης µε 17 ψήφους και 3 έδρες.

Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελούσαν 129 Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Δυτικής Ελλάδας και από το Δήμο Καλαβρύτων ψήφισαν ο Δήμαρχος κ. Αθ. Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Λαζουράς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Νίκος Σφαραγγούλιας.

Σύµπνοια και συνεργασία ήταν το μήνυμα του κ. Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται συνεχή επαφή µε όλους τους αιρετούς δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων. Επισήμανε δε ότι αναβάθµιση της ΠΕ∆ σηµαίνει ότι «κανένα αίτηµα προς την κυβέρνηση, από Περιφέρεια, Δήµους και λοιπούς φορείς, δεν πρέπει να φεύγει χωρίς την υπογραφή του προέδρου.