Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το προσκύνημα-πεζοπορία στην Ιερά Μονή της Μακελλαριάς υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου.

Φέτος έγινε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 επειδή την παραμονή της Παναγίας είχε προγραμματιστεί το ετήσιο μνημόσυνο πατέρων, αδελφών, συγγενών στον Iερό Nαό Αγίου Νικολάου Μανεσίου.

Ξεκινήσαμε στις 6:00 το πρωί από την πλατεία του κοινοτικού γραφείου και πήραμε την διαδρομή προς τον Άγιο Γεώργιο. Η μέρα ήταν συννεφιασμένη και αυτό συνέβαλε το οδοιπορικό προς το μοναστήρι να είναι πιο ξεκούραστο. Μετά από μια ώρα περίπου ανηφορικής διαδρομής φθάσαμε στο δάσος της Κάνισκας. Η διαδρομή ήταν μαγευτική παρά τα μυγάκια του δάσους που κατά εκατοντάδες μας ακολουθούσαν και χόρευαν το δικό τους ρυθμό έως που βγήκαμε από το δάσος. Μετά από τρεις ώρες περίπου αντικρύσαμε την Μονή να στέκεται μεγαλοπρεπής πάνω στην άκρη του βράχου.

Όταν φθάσαμε είδαμε ότι η Ιερά Μονή κάθε χρόνο γίνεται πιο όμορφη και νοικοκυρεμένη χάρη στην φροντίδα και την αγάπη των δύο μοναχών.

Ανάψαμε κεράκι και προσκυνήσαμε με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας. Οι μοναχές μας πρόσφεραν κεράσματα και δροσερό νεράκι. Ξεκουραστήκαμε και μετά από λίγο πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Ευελπιστούμε κάθε χρόνο να απολαμβάνουν την διαδρομή όλο και πιο πολλοί συγχωριανοί μας.

Η Παναγία ας είναι βοήθεια όλων μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.