Ο πολιτιστικός σύλλογος Κούτελης στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούτελης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ,οργάνωσε μονοήμερη εκδρομή για τους συγχωριανούς την Πέμπτη 18-08-2016 στην Αρχαία Ολυμπία. Με αφετηρία την Κούτελη ακολουθώντας στο δρόμο προς Τρίπολη -αυχένας Πριολίθου –Αροανία –Τριπόταμα έγινε 1η στάση στη Δίβρη για πρωινό καφέ. Στη συνέχεια μέσα από το μοναδικό δρυοδάσος της Κάπελης οι εκδρομείς έφτασαν στο ιστορικό χώρο της Ολυμπίας .

Ακολούθησε περιήγηση- ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο .Πολλοί συμπατριώτες για πρώτη φορά πάτησαν στο σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο της Αρχαίας Ελλάδος ,όπου για δώδεκα αιώνες τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είδαν μεταξύ των άλλων το ναό του Δία, το ναό της Ήρας ,το βουλευτήριο ,την παλαίστρα και το στάδιο.

Στη συνέχεια η ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο με τα πολυάριθμα εκθέματα και αφιερώματα με ξεχωριστό τον Ερμή του Πραξιτέλη καθήλωσαν τους συμμετέχοντες .

Τελευταία επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας ,όπου θαύμασαν εκθέματα από τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές στο μακροβιότερο θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολούθως οι εκδρομείς έκαναν μπάνιο και γευμάτισαν στην Κουρούτα ,πανέμορφη παραλία κοντά στην Αμαλιάδα.

Η επιστροφή στο χωριό βρήκε τους συμμετέχοντες ικανοποιημένους και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν τέτοιες εξορμήσεις.

Το συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος της εκδρομής είχαν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του συλλόγου Θ. Παναγόπουλος και Δ. Μητσιοπούλου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
19 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.