Ο Μανώλης Γλέζος ''αθωώνει'' τον Γ. Λαζουρά !!

'Εναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στο πρόσωπο του αγωνιστή της αντίστασης, ιστορικού στελέχους της αριστεράς και Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας, προς την Ελλάδα, Μανώλη Γλέζου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων σε εκδήλωση, που διοργάνωσε, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 17:30, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών,υπήρξε τοποθέτηση του Μ.Γλέζου σύμφωνα με την οποία οι χορηγίες που δίνονται μέσω του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον κλπ. δεν θα συμψηφισθούν με τις οφειλόμενες Γερμανικές αποζημιώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου στο οποίο περιλαμβάνεται και η ακριβής τοποθέτηση του κ. Γλέζου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στην εκδήλωση

της Βουλής, “Ιστορική Μνήμη και Χρέος”

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940 – 1945, “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ” κ. Γιώργος Λαζουράς, με αντιπροσωπεία Δημάρχων και Εκπροσώπων μαρτυρικών Δήμων, (όπως του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά Άρτας – Μαρτυρικού Κομμένου, Στάθη Γιαννούλη, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Μαγμησίας, Δημήτρη Νασίκα, των εκπροσώπων των Δήμων, Ζαγορίου, Δημήτρη Χαντζαρόπουλου και Δελφών, Διονυσίου Μπουλούτα και άλλων) παραβρέθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 17:30, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

Το Δήμαρχο Καλαβρύτων, συνόδευαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Δημήτρης Κοντογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας.

Στην εκδήλωση αυτή, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής βουλευτή Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, μίλησαν, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Μανώλης Γλέζος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης (Μήτσος) Κωστόπουλος, ο πρώην βουλευτής και Υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης, οι Διδάκτορες της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Δέσποινα – Γεωργία Κωνσταντινάκου και Βασίλης Μανουσάκης και παρουσιάσθηκε, ενδιαφέρον και εντυπωσιακό, οπτικοακουστικό υλικό, από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και συζήτηση, στις οποίες, την παρέμβαση, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, έκανε, ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας (με το Μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, με 317 εκτελεσθέντες από τους ναζί γερμανούς, στις 16-8-1943) Στάθης Γιαννούλης, λόγω της αποχώρησης, για έκτακτο λόγο, του Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου του Δ.Σ. του Δικτύου, Γιώργου Λαζουρά.

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά (Μαρτυρικό Κομμένο Άρτας) αναφέρθηκε στις πάγιες, βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές και θέσεις του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940 – 1945, “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ” που είναι η συνεχής, διαρκής, ανυποχώρητη, ασυμβίβαστη, μαχητική και δυναμική διεκδίκηση, όλων, των Γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Βλέπετε τη σημαντική τοποθέτηση του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά στο βίντεο που ακολουθεί.

Χαρακτηριστική, είναι η απάντηση που έδωσε, ο αγωνιστής της αντίστασης, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας, προς την Ελλάδα, Μανώλης Γλέζος, στις γνωστές αιτιάσεις παρεμβαινόντων ότι τάχα οι χορηγίες που δίνονται μέσω του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον κλπ. θα συμψηφισθούν με τις οφειλόμενες Γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Μανώλης Γλέζος, ανέφερε, “Θα ήθελα να τονίσω ότι, απ’ ότι με διαβεβαίωσε η Γερμανική Πρεσβεία, τα χρήματα που δίνονται για θέματα μουσείων ή οτιδήποτε άλλο (μέσω του Ελληνογερμανικού Ταμείου) δεν έχουν καμμιά σχέση με τους γερμανικές αποζημιώσεις, είναι, εκτός, με διαβεβαίωσε ο Γερμανός Πρέσβης και το λέω δημόσια, ας δημοσιευθεί σε εφημερίδες, ότι δεν έχουν σχέση …, είναι ανεξάρτητο το ένα θέμα από το άλλο … όπως μου είπε και τα εξής: όλα, όσα, λέει, ο Ρίχτερ δεν έχουν καμμιά σχέση με τις θέσεις της Γερμανίας …”.

Βλέπετε τη σημαντική αυτή τοποθέτηση – δημόσια ανακοίνωση του Μανώλη Γλέζου, στα αποσπάσματα.

Επισημαίνουμε, απλώς, για την ιστορία, ότι τη θέση αυτή, ότι δηλαδή, όσα, δίνονται σε μαρτυρικούς Δήμους ή φορείς, της χώρας μας, από τη Γερμανία, στα πλαίσια του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το μέλλον ή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, δεν έχουν καμμιά σχέση και δεν συμψηφίζονται με τις οφειλόμενες και διεκδικούμενες Γερμανικές αποζημιώσεις είναι και η θέση του Δημάρχου Καλαβρύτων και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, με τις υπ’ αριθμ. 255/25-7-2014 (ΑΔΑ: 7ΓΒΞΩΕ9-229) και 342/31-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΒΗΛΩΕ9-ΛΚΗ) αποφάσεις του (βλέπετε τις αποφάσεις αυτές).

Ολόκληρη την εκδήλωση της Βουλής για την ιστορική μνήμη και χρέος – παρουσίαση βιβλίου – Ερευνών για τα κατοχικά εγκλήματα πολέμου και τις οφειλές, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων (http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#5c2f55c9-2819-462a-9fa1-a5f300a8d83b).


 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.