Ο Κώστας Μάρκου για την απώλεια του καθηγητή Στέφανου Μανταγού

Θλίψη προκάλεσε όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα της Πάτρας αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία της αχαΐας, ο θάνατος του καθηγητή παιδιατρικής και επί σειρά ετών διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας Στέφανου Μανταγού, σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Για την απώλεια του Στέφανου Μανταγού, ο συνάδελφός του, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός ενδοκρινολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ Κώστας Μάρκου, δήλωσε:

Έφυγε» από κοντά μας ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανος Μανταγός. Υπήρξε μια έντονη προσωπικότητα με ξεχωριστή επιστημονική και κοινωνική παρουσία. Άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα στην εκπαιδευτική, κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα. Παράλληλα, ήταν ένας ενεργός πολίτης που ανέδειξε το πρότυπο του ιατρού και επιστήμονα που δεν λειτουργούσε αποκομμένος από τον κοινωνικό του περίγυρο.

Προσηνής και ανοιχτός χαρακτήρας ανέδειξε δεκάδες νέους ιατρούς και συνέβαλε στην ανάδειξη της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας ως μιας από τις κορυφαίες της χώρας μας με διεθνή αναγνώριση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.