Ο Κώστας Κούκιος γι' αυτούς που επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία: Αυτό καθεαυτό το γεγονός τους υπερβαίνει...

Δια μέσου επιστολής, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα, ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΚΕΚ και Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Κούκιου, στην κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων που έγινε χθες Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 "Περί του ζητήματος που ανέκυψε, με την υποβάθμιση του Λαβάρου στη Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και τις εν γένει μεθοδεύσεις που αναθερμαίνονται από κάποιες πλευρές, με σκοπό την παραποίηση της Ιστορικής Πραγματικότητας της έναρξης της Επανάστασης του 1821". Στην επιστολή, η οποία λόγω πίεσης χρόνου, δεν αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Κούκιος αναφέρει: "Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού. Το 1821 οι Έλληνες ενωμένοι, με πίστη και ακλόνητο εθνικό φρόνημα ξεκίνησαν τον Αγώνα για την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους. Τα Καλάβρυτα, όπως πάντα, σε όλους τους αγώνες ελευθερίας, ήταν και εδώ πρωτοπόρα. Αργότερα, μεγάλοι άντρες της εποχής, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Όθωνας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, προσκύνησαν τα χώματα των Καλαβρύτων για την θυσία που είχαν κάνει, κάνοντάς τα σύμβολο των αγώνων του Έθνους για την Ελευθερία". Ενώ τέλος, για τους σύγχρονους ιστορικούς που επιχειρούν να "αλλάξουν" την ιστορία αναφέρει: "Η ιστορία γράφτηκε από αυτούς τους ανθρώπους. Την ιστορία αυτή δεν μπορούν να αλλάξουν κάποιοι σύγχρονοι ‘Ιστορικοί’ ή πολιτειακοί παράγοντες ούτε χρειάζεται να επιβεβαιωθεί από άλλους όμοιούς τους. Αυτό καθεαυτό το γεγονός τους υπερβαίνει". Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Κούκιου:

Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα αδυνατώ να παρευρεθώ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και γιαυτό σας αποστέλλω την εξής επιστολή:

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρονιά από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού. Το 1821 οι Έλληνες ενωμένοι, με πίστη και ακλόνητο εθνικό φρόνημα ξεκίνησαν τον Αγώνα για την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους.

Τα Καλάβρυτα, όπως πάντα, σε όλους τους αγώνες ελευθερίας, ήταν και εδώ πρωτοπόρα.

Αργότερα, μεγάλοι άντρες της εποχής, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Νίκος ' Καζαντζάκης, ο Όθωνας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος προσκύνησαν τα χώματα των Καλαβρύτων για την θυσία που είχαν κάνει, κάνοντάς τα σύμβολο των αγώνων του Έθνους για την Ελευθερία.

Η ιστορία γράφτηκε από αυτούς τους ανθρώπους. Την ιστορία αυτή δεν μπορούν να αλλάξουν κάποιοι σύγχρονοι ‘Ιστορικοί’ ή πολιτειακοί παράγοντες ούτε χρειάζεται να επιβεβαιωθεί από άλλους όμοιούς τους. Αυτό καθεαυτό το γεγονός τους υπερβαίνει. Με εκτίμηση

Κούκιος Κωνσταντίνος Δημοτικός σύμβουλος Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Κ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.