Ο καιρός των Καλαβρύτων … με άλλα «μάτια»

Στο προαύλιο του Σχολικού Συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» τοποθετήθηκε το 2019 ένας σύγχρονος Μετεωρολογικός Σταθμός. Για την αγορά και την εγκατάσταση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Καλαβρύτων μαζί με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός καταγράφει θερμοκρασία (τρέχουσα, μέγιστη και ελάχιστη του 24ωρου και την ώρα που σημειώθηκε), αίσθηση θερμοκρασίας, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου (με ένδειξη της μέγιστης ταχύτητας και την χρονική στιγμή που σημειώθηκε), υγρασία, ύψος βροχής 24ώρου και εποχιακό σύνολο, ατμοσφαιρική πίεση και ένδειξη των καιρικών συνθηκών που επικρατούν την τρέχουσα στιγμή (ηλιοφάνεια, βροχόπτωση, συννεφιά). Οι ενδείξεις επικαιροποιούνται κάθε πέντε λεπτά και φαίνονται στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος https://kalavryta-highschools.gr/.

Στην συνέχεια, εκπαιδευτικοί και μαθητές σκέφτηκαν ότι θα ήταν χρήσιμη και η οπτική αποτύπωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Έτσι την επόμενη σχολική χρονιά, 2019-2020, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έγινε η αγορά και εγκατάσταση δύο διαδικτυακών καμερών για τη μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Η πρώτη κάμερα τοποθετήθηκε με κατεύθυνση τη νοτιοδυτική πλευρά (προς Ερύμανθο) και η δεύτερη προς τη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης των Καλαβρύτων (προς Χελμό και Βελιά). Η εικόνα των καμερών φαίνεται σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα του Σχολικού Συγκροτήματος (https://kalavryta-highschools.gr/ ) κάτω από τις ενδείξεις του Μετεωρολογικού Σταθμού. Πατώντας πάνω στην αριστερή εικόνα εμφανίζεται σε νέο παράθυρο η λήψη που έχει η πρώτη κάμερα ενώ πατώντας στη δεξιά εικόνα βλέπουμε τη λήψη της δεύτερης κάμερας.

Ο μετεωρολογικός σταθμός και οι διαδικτυακές κάμερες αποτελούν πηγή πληροφόρησης, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, τόσο για τους καθημερινά μετακινούμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές που μένουν εκτός Καλαβρύτων όσο και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Το πρόγραμμα προμήθειας και εγκατάστασης του σταθμού και των δύο διαδικτυακών καμερών χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίηση Σχεδίων Δράσης (υποδράση «Βλέπω τον καιρό με … άλλα ‘μάτια’») του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.