Γιατί ο Ιάσωνας Φωτήλας καταγγέλλει το δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Δήλωση για απαράδεκτο αποκλεισμό συνεργάτη του από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο, προέβη χτες ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτήλας χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό συνεργάτη του από τον κ. Καλογερόπουλο από ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα του δήμου στην οποία δεν μπορούσε ο ίδιος να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων την ίδια ακριβώς ώρα, ενέργεια "απαράδεκτη που πλήττει τον κοινοβουλευτισμό και την δημοκρατία".

Ολόκληρη η ανακοίνωση Φωτήλα έχει ως εξής:

«Απαράδεκτη ενέργεια αποκλεισμού συνεργάτη μου που πλήττει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό»

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος προέβη σήμερα σε μία πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια στην πολιτική ζωή. Συγκεκριμένα, απέκλεισε συνεργάτη μου από περαιτέρω ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου στην οποία δεν μπορούσα να παραβρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων την ίδια ακριβώς ώρα! Του επέτρεψε μόνο να παρακολουθήσει μία γενικόλογη αρχική τοποθέτηση και ύστερα έβγαλε από την αίθουσα αυτόν και εκπρόσωπους άλλων δύο βουλευτών με την διατύπωση της άποψης ότι δεν μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο στη συζήτηση! Αποκλείστηκαν δηλαδή από την πληροφόρηση για τα συμπεράσματα της συζήτησης και τη δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων εκ μέρους των βουλευτών.

Είναι προφανές πώς τέτοιες πρωτοφανείς ενέργειες όχι μόνο προσβάλλουν εμένα ως εκλεγμένο βουλευτή του νομού αλλά πλήττουν συνολικά το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Φαίνεται μάλιστα ότι ο δήμαρχος Αιγιαλείας δεν έχει αντιληφθεί ότι έχουν παρέλθει εκείνες οι ξεπερασμένες νοοτροπίες του παρελθόντος αποκλεισμού από την ενημέρωση εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού δια των συνεργατών τους!

Ουδέν κρυπτόν όμως υπό του ήλιου στη δημοκρατία!

  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.