Ο εναλλακτικός τουρισμός στο επίκεντρο των συζητήσεων Φωτήλα Ζαχαράκη

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή και το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. Συνομίλησαν για τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και ειδικότερα θέματα του εναλλακτικού τουρισμού με τον βουλευτή να μεταφέρει προς την κ. Ζαχαράκη τα σχετικά αιτήματα των Αχαιών ξενοδόχων.

Συζήτησαν για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες συγκαταλέγεται ο πεζοπορικός τουρισμός μέσω του οποίου αποκτούν ξανά ζωή τα ξεχασμένα μονοπάτια αναπτύσσοντας θεματικό τουρισμό σε περιόδους πέραν της υψηλής σεζόν.

Αναφέρθηκαν εκτενώς στη σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMO) και τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στην προωθούμενη εθνική στρατηγική που αφορά την ποδηλασία.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ενημερώθηκε σχετικά με την επιμόρφωση και την αντίστοιχη κατάρτιση 20.000 εποχικών και μη (εποχικών) εργαζομένων σε τέσσερις κύκλους για εφτά ενότητες που αφορούν τον τουρισμό με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψη, μία σημαντική πρωτοβουλία της Υφυπουργού για τη «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδος.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κ. Ζαχαράκη για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, διαβιβάζοντας και την ικανοποίηση των Αχαιών ξενοδόχων.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και η κ. Σοφία Ζαχαράκη συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή και κυρίως σε συνεργασία για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Τουρισμού με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του τουρισμού της Αχαΐας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 19 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.