Ο Δήμος Καλαβρύτων έπρεπε να υπερβεί ανυπέρβλητα εμπόδια, για να ανατρέψει τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Με αφορμή το άρθρο του Β. Αποστολόπουλου στο KalavrytaNet, με τίτλο "Δια χειρός Περιφέρειας και ο εξοπλισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων", (διαβάστε το εδώ), ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Καλαβρύτων και πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Ανδρέας Φούρας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ Βασίλη,

Στο άρθρο σου με τίτλο "Δια χειρός Περιφέρειας και ο εξοπλισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων" ενώ αναφέρεσαι στα πρόσωπα που θεσμικά είχαν ρόλο στην επένδυση των 20 εκ. ευρώ, αγνοείς όμως προκλητικά τον ρόλο του Δημάρχου, στην εξέλιξη και την πραγματοποίηση της επένδυσης, μάλιστα, τόσο προκλητικά που καθίσταται σχεδόν άφαντος στο σημαντικότερο έργο για τον Δήμο μας.

Υπενθυμίζω πώς όταν ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου ο Παπαδόπουλος είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η επένδυση πλην όμως το Ελεγκτικό Συμβούλιο με απόφασή του είχε αποφανθεί πως το Χιονοδρομικό ως Α.Ε. δεν μπορεί να είναι αποδέκτης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Αυτό το βουνό βρήκε μπροστά του ο Δήμος και έπρεπε να υπερβεί, σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια, για να ανατρέψει αποφάσεις του Ε.Σ. που όπως στα νομικά λέμε, είχαν εδραία νομική τεκμηρίωση.

Βρήκε επομένως ο Δήμαρχος ένα δύσκολο πρόβλημα με εξίσου δύσκολες λύσεις.

Έζησα από κοντά την αγωνία του και τις μάχες του και είναι παρατραβηγμένο να μετατρέπεται ο πρωταγωνιστής των λύσεων σε αόρατο και ανύπαρκτο πρόσωπο.

Ελπίζω και εύχομαι αυτό να γίνεται από άγνοια, άγνοια για την οποία, μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και ο ίδιος, γιατί την έλλειψη γραφείου τύπου του Δήμου που θα ενημερώνει και θα απαντά την πληρώνει ακριβά.

Στην ταμπακιέρα τώρα.

Το ζητούμενο και ο στόχος ήταν να ανατραπεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Δήμαρχος έκαμε κάτι ασυνήθιστο.

Ανέθεσε στον προκάτοχό του τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης, για να υπογραμμίσει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας στο συγκεκριμένο θέμα και αξιοποίησε τις πολιτικές του σχέσεις, το κύρος του αλλά πάνω από όλα τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.

Υπενθυμίζω την περσινή παρουσία στα Καλάβρυτα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Το θέμα στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τέθηκε και η λύση του δρομολογήθηκε με αλλεπάληλα ραντεβού του Δημάρχου με πολλούς υπουργούς.

Συμπέρασμα το έργο χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως εθνικής αναπτυξιακής σημασίας .

Την συνέχεια την γνωρίζουμε.

Ευχαριστώ πολύ.

Ανδρέας Φoύρας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.