Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων για την απώλεια του Θανάση Φραντζή

Σ’ ευγνωμονούμε για την προσφορά σου, στη διατήρηση και ανάδειξη των παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

 

Τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας, οι όπου γης Καλαβρυτινοί, σήμερα πενθούμε.

Πενθούμε για την αδόκητη και ξαφνική απώλεια ενός γνήσιου Καλαβρυτινού, ενός εξαιρετικού συμπολίτη, συμπατριώτη, συγχωριανού και φίλου, του Θανάση Φραντζή.

Άνοιξε τα φτερά του, πριν από 58 χρόνια, στο Μικρό Ποντιά Καλαβρύτων, «κατέκτησε» όλα τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα και όπου υπήρχαν Καλαβρυτινοί και στον αγαπημένο του Μικρό Ποντιά, πάλι, άφησε, σήμερα, την τελευταία του πνοή.

Άνθρωπος, προοδευτικός και ανήσυχος, επίμονος και χαρισματικός, ο Θανάσης Φραντζής, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων, με σημαντική προσφορά στον τόπο μας, αλλά εκείνο που αποτέλεσε το μεγαλεπήβολο έργο και τη μεγαλύτερη προσφορά της ζωής του, ήταν ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας, στον οποίο έδωσε ώθηση και ζωντάνια και τον ανέδειξε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ως έναν από τους καλύτερους πατριωτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας μας.

Η κινητοποίηση, μέσα από τις τάξεις του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, πλήθους συμπολιτών και φίλων μας, και ιδίως των νέων μας, που πλαισίωναν και συμμετείχαν στα εξαιρετικά χορευτικά τμήματά του, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος, για τη διατήρηση της πατροπαράδοτης πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη των Καλαβρυτινών ηθών, εθίμων και του λαϊκού πολιτισμού μας, σ’ όλο, τον κόσμο.

Στα παιδιά του, Νίκο και Μαρία, στους γονείς του, Παπανίκο και πρεσβυτέρα Μαρία, στη λοιπή οικογένειά του, στους συνεργάτες του, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στα μέλη των τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, εκφράζω τα, από καρδιάς, συλλυπητήριά μου.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας Θανάση.

Όλα τα Καλάβρυτα, θα σε ευγνωμονούν, για την προσφορά σου, στη διατήρηση των Καλαβρυτινών παραδόσεών μας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.