Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση,  συμμετείχε δια της Γενικής Γραμματέως του Χριστίνας Κουντούρη, στη Γενική Συνέλευση του «Ινστιτούτου των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»(Institut des droits de lhomme des Avocats Europeens)  η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2015 στο Παρίσι.

Ο ΔΣΑ δέχθηκε την πρόταση που του απευθύνθηκε και έγινε μέλος του Ινστιτούτου, στο οποίο μετέχουν επίσης ως μέλη κορυφαίοι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ευρώπης(οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βρυξελλών, Ρώμης, Βερολίνου, Παρισίων, Αμστερνταμ, Γενεύης, Λουξεμβούργου κ.α).

Στη συνέχεια, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου, δύο μέλη, ως εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Αλεξανδρής και η Γενική Γραμματέας του, Χ. Κουντούρη.

Τέλος ο ΔΣΑ αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στην Επιτροπή Απονομής του Διεθνούς Βραβείου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Ludovic Trarieux, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στο Δικηγόρο, Ευρωπαίο ή μη, που διακρίθηκε για την προσφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των βραβευθέντων από την εν λόγω Επιτροπή κατά το παρελθόν  περιλαμβάνεται  και ο Νέλσον Μαντέλα.

Το σήμα(logo) του ΔΣΑ θα εμφανίζεται τόσο στην παρουσίαση των μελών του Ινστιτούτου όσο και στην Επιτροπή απονομής του Βραβείου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.