Ο Αθ. Παπαδόπουλος στη δεύτερη συνεδρία του συνεδρίου «Πολιτική βούληση για τη διεκδίκηση των πολεμικών οφειλών στην Ελλάδα»

«Πολιτική βούληση για την διεκδίκηση των πολεμικών οφειλών προς την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος της θεματικής της δεύτερης συνεδρίας του τετραήμερου διαδικτυακού συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης της Σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944, η οποία διεξήχθη την Δευτέρα, 7 Ιουνίου.

Τις εργασίες της συνεδρίας, συντόνισε η δημοσιογράφος κα Φαίη Μαυραγάνη η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές και το κοινό αναφερόμενη στην καταγωγή της από το Δίστομο και στις αφηγήσεις της Σφαγής που εγγράφηκαν στην ατομική και συλλογική μνήμη, καθιστώντας το αίτημα της δικαίωσης ζήτημα ηθικής τάξης.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του θέματος της δεύτερης συνεδρίας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας της περιόδου 1940-1945 κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Ιταλός Γενικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας Dr. Marco De Paolis, το μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Die Linke στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή κα Heike Hänsel και ο Δικηγόρος Αθηνών, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, αλλά και μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων της Σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944 κ.  Μιλτιάδης Σφουντούρης.

Σύμφωνα με το siriosfm.gr, ο κ. Παπαδόπουλος, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στο συλλογικό τραύμα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, του αποτρόπαιου εγκλήματος των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, η μνήμη του οποίου αποτελεί ευθύνη και οφειλή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «κάθε έγκλημα χωρίς τιμωρία ενέχει τις προϋποθέσεις της επανάληψης».

 

πηγή: siriosfm.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.