Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά την παράταση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τους απασχολούμενους στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σύμφωνα με την Επιστολή του Αχαιού βουλευτή:

"Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αχαΐας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, εξαιτίας της πανδημίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα τους, στην περίπτωση που δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης όπως η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, σε συνδυασμό με την αναστολή καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών. 

Η ενδεχόμενη άρση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού εντός του Ιουνίου, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αφού θα αναγκαστούν να αναλάβουν ολόκληρο το κόστος μισθοδοσίας και ασφάλισης του προσωπικού. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ξενοδοχειακές κρατήσεις σε επίπεδο Αχαΐας δεν υπερβαίνουν σήμερα το 40%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες του νομού".

Kλείνοντας την Επιστολή του, ο Αχαιός βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά: "Συνεπώς, η παράταση του παραπάνω μέτρου για τους επόμενους δύο μήνες είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους"._

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.