Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη διδασκαλία των κοινωνικών επιστημών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά την πλήρη διδακτική απασχόληση των εκπαιδευτικών του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών. 

“Με τον ν. 4692/2020 με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», αποφασίστηκαν αλλαγές στα διδασκόμενα μαθήματα του Γενικού Λυκείου, και ιδιαίτερα σε εκείνα του κλάδου των κοινωνικών επιστημών. 

Ειδικότερα, το μάθημα «Κοινωνιολογία» -πλην της κατάργησης της από πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα- αφαιρέθηκε από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου. 

Από την άλλη μεριά, έπαψε η διδασκαλία και των μαθημάτων -που άπτονται των κοινωνικών επιστημών- από τη B΄ Λυκείου και συγκεκριμένα τα μαθήματα γενικής παιδείας «Σύγχρονος Κόσμος, Πολίτης και Δημοκρατία» και «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών». 

Επιπρόσθετα, μειώθηκε κατά μία ώρα η διδασκαλία του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία» της Α΄ Λυκείου. 

Κατόπιν τούτων, γίνεται σαφές ότι από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα συμπλήρωσης των απαιτούμενων διδακτικών ωρών απασχόλησης". 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την πλήρη διδακτική απασχόληση των εκπαιδευτικών του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών και β) πότε αναμένονται οι ενέργειες αυτές._

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.