Ο Α. Φούρας απαντάει στον Θ. Ζησιμόπουλο που απάντησε στον Θ. Βερεμή.

‘’Φωτιά πήραν τα ταμπούρια’’ σε εφημερίδες, ενημερωτικούς ιστότοπους και facebook λίγες μέρες πριν την άφιξη της κ. Γιάννας στην ιστορική πόλη των Καλαβρύτων και αρκετοί ‘’ανέμισαν’’ την δική τους άποψη – μπαιράκι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ανδρέας Φούρας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στην ανάληψη και διοργάνωση των Ελληνικών ολυμπιακών αγώνων του 2004. Ο Α. Φούρας, με αφορμή άρθρο του Θ. Ζησιμόπουλου για τα επαναστατικά γεγονότα  Μαρτίου του 1821 (πατήστε εδώ) σχολίασε ως εξής:
΄΄ουδέν το αξιοπρόσεκτον συνέβη στις 25 Μαρτίου του 1821 στην Αγία Λαύρα΄΄ υποστηρίζει και ο Θ.Ζησιμόπουλος προσχωρώντας και ταυτιζόμενος σε αυτό το θέμα με τον αντιλαυρικό Θ. Βερέμη. Ενώ στο ίδιο άρθρο δέχεται πώς από τις 21 είχαν απελευθερωθεί τα Καλάβρυτα... εκτιμά [γιατί δεν προσκομίζει καμιά ιστορική απόδειξη] ότι στην μήτρα της εθνικής παλιγεννεσίας σε έναν τόπο που μόλις είχε εκδιώξει τον Αρναούτογλου στα Καλάβρυτα, το βασικό μοναστήρι, η Αγία Λαύρα κατέβασε ρολά και μάλιστα την ημέρα εορτασμού του ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Ποιά ιστορική απόδειξη για αυτόν το ισχυρισμό κατέχει ο αγαπητός αρθρογράφος; Μην ξαναπεί πώς στίς 23 πήγε στον Αγιο Βλάση-Νεζερά ο Γερμανός και άρα την εορτή του ευαγγελισμού που εκκλησιαστικά αρχίζει κατά τον εσπερινό στις 24,αποκλείεται να γύρισε 6 ώρες δρόμο στην Αγία Λαύρα.Αυτόν τον ισχυρισμό όποιος τον προβάλει οφείλει και να τον αποδεικνύει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.