Νίκος Τζένος - Καλάβρυτα: Οφείλουμε να μετεξελίξουμε "το βίωμα σε ιστορία"

Δεν πρέπει να κρίνουμε με αυστηρότητα κάθε ενέργεια των ανθρώπων του Δήμου και μάλιστα όταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις μέρες που πέρασαν και που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη είναι βαρύ. Πέρα λοιπόν από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ,φέτος έλαβε χώρα μια πολύ σημαντική συνέλευση. Για το γεγονός αυτό που έχει την δυναμική να αποκτήσει μεγάλες και ουσιαστικές διαστάσεις κάνει ένα σχόλιο ο Νίκος Τζένος που είναι το ακόλουθο:

Μια από τις "παράλληλες" εκδηλώσεις ,που έγιναν στα Καλάβρυτα στην επέτειο μνήμης του ολοκαυτώματος ,ήταν και η συνέλευση της "Διεθνούς ένωσης πόλεων αγγελιοφόρων της ειρήνης"

Το δίκτυο αυτό συγκροτήθηκε πριν πολλά χρονιά με πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ Ξαβιέ Πέρες

Αυτή η σημαντική εκδήλωση πέρασε στα "ψιλά". Όχι από κάποιες σκοπιμότητες ,άλλα κυρίως από το "υπερφορτωμένο" πρόγραμμα το Δήμου

Έχω πει και στο παρελθόν(όταν ήμουν στο δήμο) το λέω και σήμερα στο Δήμαρχο Γ. Λαζουρά και κάθε καλαβρυτινό που συμμετέχει στη διαμόρφωση του προγράμματος ότι.

Εβδομήντα ένα χρόνια μετά την καταστροφή πρέπει να ξαναδούμε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Να εστιάσουμε σε δράσεις και εκδηλωσες"που "δένουν "την τοπική εμπειρία με τωρινές αναγκαιότητες,Ελληνικές και παγκόσμιες. Οφείλουμε να μετεξελίξουμε "το βίωμα σε ιστορία"

Είχα αυτές τις δυο μέρες επαφή με τον παλιό Κύπριο φίλο(από το Δήμο Μόρφου )Bίκτωρα Χαντζηαβραάμ που είναι μέλος του δικτύου.

Γνώρισα εκπρόσωπους του δικτύου από Μάλτα, Ακτή Ελεφαντοστού......κτλ

Με "ξάφνιασε" θετικά η παρουσία του Δημάρχου της πόλης Κουμάνοβο

από τη " Δημοκρατία της Μακεδονίας-Fyrom"

Μετά από μια περιορισμένη(λόγω γλώσσας) κουβέντα μαζί του σκέφτηκα ότι.

Η "αδελφοποίηση" των Καλαβρύτων με το Κουμάνοβο....ίσως είναι "ένα λιθαράκι" στην άμβλυνση των σχέσεων των δυο χωρών.......που ανοήτως δοκιμάζονται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.