Νίκος Νικολόπουλος: Θα επιτευχθεί άμεσα συμφωνία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, στους δημοσιογράφους Χρ. Ρουμελιώτη και Ν. Ξανάλατο μιλώντας σήμερα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επόμενες ημέρες θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της χώρας στην Ευρωζώνη, στην οποία δεν θα υπάρξουν πολιτικές λιτότητας και υφεσιακά μέτρα που θα καθήλωναν την Ελληνική Οικονομία και θα διέλυαν την κοινωνία ούτε θα επιβαρυνθούν οι πιο αδύναμοι, αλλά αντιθέτως αυτή η συμφωνία θα επιφέρει λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος όπως τόνισε, είχαν πυρετώδεις διαπραγματεύσεις χθες το βράδυ επί 2,5 ώρες οι τρεις ηγέτες Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρας προκειμένου να επέλθει συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Στόχος μας είναι είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν. Νικολόπουλος, η επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία βάζει φρένο στην ύφεση που εδώ και πέντε χρόνια μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία. Η κυβέρνηση αντιστέκεται δεν μπαίνει στη λογική που πλασάρουν οι δανειστές «ή παίρνετε αυτά που σας δίνουμε ή τίποτα»

Θέλουμε μία πολιτική συμφωνία που θα αποτρέψει την ΕΚΤ από τη λήψη αρνητικών μέτρων και στη συνέχεια να ανοίξει τη “στρόφιγγα” της ρευστότητας στη βάση των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί. Η χώρα μας δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στο ασφαλιστικό, ούτε στο εργασιακό.

Είναι η ώρα των ηγετών και πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Η Τρόικα εξωτερικού μαζί και η Τρόικα εσωτερικού “ας βάλουν στο ντουλάπι την φάρσα περί GREXIT”.

Πιστεύω ότι θα στηριχθεί η συμφωνία στη Βουλή και από τους Σαμαρά Βενιζέλο αυτούς δηλαδή που κατηγορούσαν για μήνες ότι η κυβέρνηση πάει τη χώρα στα βράχια.

Αν δεν υπάρχει συμφωνία η Ελλάδα θα είναι η αρχή του ‘’πουλόβερ’’… θα ακολουθήσουν και η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, ενώ δεν είναι «στα καλά της» και η Γαλλία.

Σκεφτείτε τι θα σημαίνει αυτό ακόμα και γι αυτήν την ίδια την Γερμανία, όταν τα 2/3 των γερμανικών εξαγωγών είναι στον Ευρωπαϊκό Νότο. Εμείς ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος στηρίζουμε την προσπάθεια του Πρωθυπουργού γιατί ανήκουμε σ’ αυτούς που είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει το πεπρωμένο της.

Η Ευρώπη οφείλει να προσφέρει στην Ελλάδα αλληλεγγύη και τις προϋποθέσεις για να ευημερήσει στη ζώνη του ευρώ. Αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανεπιθύμητου και δαπανηρού Grexit».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.