Νίκος Νικολόπουλος: "Ένας κύκλος έκλεισε αλλά με τη δύναμη του λαού, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ανοίξουν και το νέο κύκλο"

Με αφορμή την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Τον Ιανουάριο του 2015, ο ελληνικός λαός έκανε την πρώτη μεγάλη επανάσταση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και εμπιστευόμενος τη διακυβέρνηση της χώρας σε δύο κόμματα χωρίς πρότερη κυβερνητική εμπειρία, έβαλε την υπογραφή του στο κλείσιμο της εποχής της μεταπολίτευσης.

Από τότε μέχρι και την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, αυτά τα δύο κόμματα έκαναν τις δικές τους «επαναστάσεις». Απέδειξαν πως δεν λυγίζουν σε εκβιασμούς και απειλές όταν έχουν με το μέρος τους τον λαό, αλλά και δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος προκειμένου να διαφυλάξουν τον λαό και την στρατηγική επιλογή της χώρας να αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού πυρήνα. Έδωσαν με πίστη και πάθος τον διμέτωπο αγώνα απέναντι στον φαύλο κύκλο του χρέους και της λιτότητας των δανειστών αλλά και απέναντι στο λόμπι της δραχμής. Λαβώθηκαν αλλά άντεξαν. Δεν πέτυχαν όλα όσα ήθελαν, αλλά περνώντας δια πυρός και σιδήρου, πέτυχαν να ανοίξουν έναν νέο δρόμο στην ελπίδα.

Και τώρα, καταθέτουν πάλι την εντολή και τα «διαπιστευτήριά» τους στον λαό, για να αποφασίσει αυτός και μόνον, την περαιτέρω πορεία της χώρας. Έτσι έκλεισε ένας δύσκολος και ταραγμένος πολιτικός κύκλος, που όμως γέννησε το πρώτο «φως».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, τα δύο «παιδιά της ανάγκης και της ελπίδας», αν και από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, απέδειξαν ότι οι Έλληνες μπορούν να συνεννοούνται και να παλεύουν ενωμένοι για την αλήθεια, το δίκαιο και την προκοπή. Και είναι βέβαιο ότι μετά τις επικείμενες εκλογές, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη του λαού, θα ανοίξουν το νέο κύκλο.

Η Ελλάδα σε τρία χρόνια θα είναι μία περήφανη πατρίδα σε ένα «νέο» κράτος.

Αυτό δεν είναι απλά μία υπόσχεση. Είναι η δέσμευση και το χρέος που αναλαμβάνουμε όσοι υπηρετούμε την Ελλάδα με πάθος και υπευθυνότητα».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.