Νίκος Νικολόπουλος: Περί ρευματοκλεφτών και... φοροφυγάδων

Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών υπέβαλλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τις οφειλές των μεγάλων καναλιών και την άρνησή τους να καταβάλλουν τα τέλη χρήσης συχνοτήτων.

Ο κ. Νικολόπουλος που εδώ και λίγο καιρό είχε φέρει στη Βουλή υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ο κ. Αλαφούζος φέρεται να προσπαθούσε να αποφύγει την πληρωμή οφειλής 2 εκ. ευρώ, καταλογισμένης από την ΦΑΕ Πειραιά, είχε επισημάνει ότι και οι υπόλοιποι καναλάρχες φέρονται αποφασισμένοι να μην καταβάλλουν τα τέλη συχνοτήτων που οφείλουν από το 2011, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να το επιτύχουν.

Το θέμα ανεδείχθη στη Βουλή στις 27.05.15 με τον βουλευτή να τονίζει πως η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πολιτική βούληση για ισονομία όλων και ξεκαθάρισμα του τοπίου στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ότι η υπόθεση καταβολής των προβλεπομένων φόρων από όλους, αποτελεί ζήτημα μείζονος ηθικής και κοινωνικής σημασίας.

«Οποιαδήποτε οσμή διαπλοκής δεν συνάδει με τις διακηρύξεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ενώ παραπέμπει σε παλιές εποχές, όπου τα διαπλεκόμενα συμφέροντα υπαγόρευαν κυβερνητικές αποφάσεις, ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες κυβερνήσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων, ζητώντας να πληροφορηθεί για τις προθέσεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου θέματος.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, με ανακοίνωσή του εκφράζει ότι αποτελεί οδυνηρό μήνυμα για τον ελληνικό λαό, το γεγονός πως τα κανάλια εθνικής εμβέλειας κατέθεσαν και κέρδισαν αίτημα αναστολής της πληρωμής των τελών χρήσης συχνοτήτων, από το 2011 έως και το 2014, συνολικού ύψους 24.150.633,93 ευρώ.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δημοσίως έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν θα υπάρξει ασυλία για κανέναν και ότι το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, ΜΜΕ και πολιτικής, θα σπάσει. Εφιστούμε στη κυβέρνηση την προσοχή, καθώς φαίνεται πως οι μεγαλοκαναλάρχες αδιαφορούν παντελώς για την ελληνική κοινωνία και τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος, ενδιαφέρονται μόνο για τη συνέχιση της ιδιότυπης προστασίας που τους παρείχαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και σύμφωνα με όσα λέγονται και ακούγονται, σκοπεύουν να αγνοήσουν την απόφαση του αρμόδιου υπουργού, κ. Ν. Παππά και να μην συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου, με σκοπό να εξωθήσουν τη κυβέρνηση να “ρίξει μαύρο” στις τηλεοράσεις. Ο λαός όμως πρέπει να τα μάθε όλα και να ξέρει τι ρόλο παίζει ο καθένας. Το Χριστιανοδημορκατικό Κόμμα θα συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα του, μέχρι να σπάσει το κακό σπυρί της διαπλοκής και της ανομίας» καταλήγει η ανακοίνωση.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.