ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΧΙ στον επώδυνο συμβιβασμό για τους πλειστηριασμούς

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1 και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, είπε:

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει γιατί νομοθετεί αποκλειστικά με την κατεπείγουσα διαδικασία για να διαλύσει τις σκιές και το βάρος μιας συνεχώς διογκούμενης κριτικής που δέχεται.

Στο ίδιο επίπεδο, κάποιοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Όταν ακούγεται ακόμα και στο τελευταίο χωριό της χώρας ότι ο συμβιβασμός για τους πλειστηριασμούς είναι επώδυνος, η αυστηροποίηση των «100 δόσεων» εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των Δανειστών, η επιβολή ειδικού φόρου στα τυχερά παίγνια και στο κρασί θα βαρύνει την ήδη βεβαρυμμένη πλάτη των φορολογουμένων, πρέπει να έχουμε το αντεπιχείρημα.

Είναι δύσκολο να λέμε πως δεν υπάρχει αντεπιχείρημα στην κριτική και κάποιοι αρκούνται να λένε ότι έγινε σκληρή διαπραγμάτευση. Κι αν έγινε «σκληρή διαπραγμάτευση» γιατί δεν τηρούνται όσα υποσχεθήκαμε στον λαό που μας εμπιστεύθηκε»;

Και συνέχισε : «Αν ρίξει κανείς μια καλύτερη ματιά σε αυτό το άκρως τεχνικό, δυσνόητο και κακογραμμένο νομοθέτημα, αντιλαμβάνεται ότι αίρεται με… «κομψό» τρόπο κάθε έννοια προστασίας της πρώτης κατοικίας. Εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το λέω για να είμαι ξεκάθαρος, τίμιος απέναντι στο λαό, συνεπής προς τις πατριωτικές αρχές και ήσυχος με τη συνείδησή μου».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: «Από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως σήμερα –σχεδόν 30 χρόνια- μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους είναι προτέρημα για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει έτσι είμαι έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
17 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.