ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Νέα συμφωνία για την Ευρώπη των Λαών ή διάλυση

Με αφορμή το δημοψήφισμα στη Βρετανία, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Το Brexit αποτελεί την πρώτη μεγάλη και οδυνηρή ήττα της «Ευρώπης των τραπεζιτών» και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Η αίσθηση κατάρρευσης του οράματος μίας Ευρώπης της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για το οποίο εργάστηκαν σκληρά κάποιοι πολιτικοί γίγαντες του παρελθόντος, διδασκόμενοι από τα λάθη που γέμισαν με άπειρο πόνο, αίμα και ερείπια την ήπειρο, είναι οδυνηρή.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει και κανέναν όμως, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου με εξίσου οδυνηρό τρόπο έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια τις λανθασμένες συνταγές του «ιερατείου των Βρυξελλών».

Αυτές τις ώρες του πρώτου σοκ και των μεγάλων προβληματισμών, αισθάνομαι την ανάγκη να συστήσω σε όλους ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη, είτε θα βρει άμεσα μια νέα συμφωνία και ένα νέο όραμα για την ευημερία των λαών της («φωνάζοντας» παράλληλα στους Βρετανούς ότι θα είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους), είτε θα διαλυθεί. Και σε κάθε διάλυση, δεν υπάρχουν νικητές, παρά μόνο ηττημένοι…»

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.